Nashville-luotsi hehkutti maalitilinsä avannutta Eeli Tolvasta – ”Hänen maalintekotaitonsa näkyy selvästi”

Eeli Tolvanen onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa NHL-urallaan, kun Nashville Predators kaatoi Chicago Blackhawksin 5-2. Nashville-luotsi Peter Laviolette kehui Tolvasen peliesitystä.

Tolvanen iski uran ensimmäisen NHL-maalinsa ottelun avauserässä, kun hän sai kiekon maalin edustalle. Tolvanen käytti loistavan maalipaikan hyväkseen ja nosti kiekon rystyllä komeasti maalin kattoon. Tolvasen peliesitys keräsi kehuja päävalmentajalta.

– Hänen maalintekotaitonsa näkyy selvästi, kun hän saa tuollaisia mahdollisuuksia maalin edessä kuin tänään. Tapa, jolla hän liikkui jäällä, oli loistava. Hän teki hyviä ratkaisuja kiekon kanssa. Kaiken kaikkiaan hieno ottelu häneltä, Laviolette kehuu Nashvillen sivuilla.

Tolvanen ei kyennyt vakuuttamaan Nashvillen valmennusjohtoa harjoitusleirin aikana, joten 19-vuotias suomalaislupaus vietti alkukautensa AHL:ssä. Tolvanen nakutti 21 AHL-ottelussa 11 tehopistettä. Lavioletten mukaan AHL-komennus vaikutti Tolvaseen positiivisesti.

– Hän vaikutti paljon kypsemmältä ja kokeneemmalta kaukalossa. Hän näytti paremmalta ja erilaiselta kuin harjoitusleirillä. Hän on todella tehnyt kovasti töitä niillä osa-alueilla, joita hänen täytyi parantaa, Laviolette toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat