Sota-asiantuntijoita ja sometähtiä – nämä tunnetut nimet pääsevät eduskuntaan

Nämä julkisuuden henkilöt nousivat eduskuntaan 1:24
Nämä tunnetut suomalaiset ovat pääsemässä eduskuntaan.

Ääntenlaskenta on käynnissä, ja samalla esille nousee ääniharavia eri puolilta Suomea. Kärkipoliitikkojen lisäksi eduskuntavaaleissa on tämän hetken tilanteen mukaan pääsemässä läpi myös muilla aloilla ansioituneita suomalaisia. 

Joukossa ennakkoäänten jälkeen on muun muassa Jarno Limnéll (kok.). Limnéll on Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori, joka on tullut tutuksi viime vuosien kyberuhkiin ja kybersodankäyntiin liittyvän uutisoinnin kautta. 

Toinen Venäjän hyökkäyssodan kautta ison yleisön tuntemaksi noussut nimi on Pekka Toveri, jokaa näyttää pääsevän läpi niin ikään Kokoomuksen Uudenmaan vaalipiirin ehdokkaana. Kenraalimajuri evp Toveri toimii Ulkopoliittisen instituutin tutkijana. Aiemmin hän toimi puolustusvoimien pääesikunnan tiedustelupäällikkönä. 

Helsingistä eduskuntaan on nousemassa Puolustusvoimien entinen komentaja Jarmo Lindberg (kok.).

Kokoomuksen listoilla Uudellamaalla on ollut ehdolla myös Susanne Päivärinta, joka on niin ikään menossa läpi eduskuntaan. Päivärinta on toimittaja ja juontaja, joka on työskennellyt vuodesta 2017 lähtien Iltalehdessä. Tätä ennen hän työskenteli yli 20 vuoden ajan Ylen toimittajana.

Kristillisdemokraattien uusmaalainen eduskuntavaaliehdokas, pikaluistelijana tunnettu Mika Poutala on saamassa myös eduskuntaan riittävän äänisaaliin. 

Remontti-Reiskana tunnetuksi tullut Jorma Piisinen (ps.) sekä tietokirjailija, historioitsija Teemu Keskisarja (ps.) ovat menossa läpi Uudenmaan vaalipiiristä. 

Perussuomalaiset ovat saamassa Pirkanmaaan vaalipiiristä kaksi nuorta sometähteä läpi. Miko Bergholm ja Joakim Vigelius ovat erittäin suosittuja muun muassa TikTok-palvelussa. 

He eivät ole menossa läpi

Koronapandemian aikana julkisuudessa paljon näkyneet terveydenhoidon ammattilaiset, Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet ja Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen eivät näytä nousevan eduskuntaan.

Rämet oli ehdolla vihreiden listalla Oulusta, Lehtonen kokoomuksen listalta Uudeltamaalta.

Ovet eduskuntaan ei ole aukeamassa myöskään näyttelijä Riku Niemiselle (vas.), jääkiekkoilija Jere Karalahdelle (Liike nyt), painonnostaja Anni Vuohijoelle (Liike nyt), pituushyppääjä Tommi Evilälle (kok.) eikä laulaja Ilkka Sysimetsälle eli Frederikille (Vapauden liitto). 

MTV:n Tulospalvelun kautta voi seurata oman ehdokkaan äänimäärää ja tarkastella koko maan vaalitulosta. MTV:n Vaalikone kertoo, mitä ehdokkaat ja eduskuntaan valitut ajattelevat yhteiskuntaan ja politiikkaan liittyvistä asioista. 

Lähteet: MTV:n tulosilta, MTV:n tulospalvelu sekä STT

Seuraa tulosiltaa suorana: 

MTV Uutiset Live Logo LIVE


Lue myös:

    Uusimmat