Nämä ovat kevään 2012 trendikkäimmät värit!

Kevät on värien aikaa. Kun lumi alkaa sulaa ja aurinko alkaa lämmittää, on mitä mukavin sonnustautua pirteisiin vaatteisiin, jotka hehkuvat kuin heräävä luonto. Mitkä värit ovat tänä keväänä niitä trendikkäimpiä? Helmi otti selvää.

Asiantuntijat kertoivat Helmelle, mitkä värit ovat tulevan kevään trendikkäimpiä. Räväköistä kokeiluista nauttivien onneksi kohta ei trendikkäinkään nainen ole varovainen värivalinnoissaan.

Tropiikin värit tekevät tuloaan

Tänä keväänä trendikäs nainen etsii vaatekaappiinsa elementtejä tropiikin väreistä. Helsingin Sokoksen pukeutumisneuvojat Satu Tapola ja Lidia Dostinov kertovat, että värien suhteen on pian paljon valinnanvaraa.

– Trendikkäimpiin väreihin kuuluu tänä keväänä tropiikin väriloisto. On oranssia, unikonpunaista, avokadon vihreää ja vihreän muita sävyjä, Tapola ja Dostinov listaavat.


Sokoksen muotibloggari Mira-Bella Nurmi uskoo oranssin vahvaan tulemiseen.

– Kevään ehdottomana tulokkaana on hehkuva oranssi ja koralli niin isoina pintoina kuin asusteissakin, Nurmi mainitsee.

Raikas sininen on varma valinta

Kirkas sininen on yksi tämän kevään väripilkuista. Jo talvella päätään nostaneen trendivärin suosion arvellaan nousevan entisestään.

– Kirkas sähkönsininen ja sinisen muut eri sävyt ovat tänä keväänä vahvasti vielä esillä. Myös kirkas vihreä nostaa päätään.Vastapainona hempeät nudesävyt jatkavat erityisesti kevyissä ja läpikuultavissa materiaaleissa, Nurmi listaa ilmiöitä vahvan sinisen rinnalla.

K-Citymarket Oy:n ja Anttila Oy:n hankinnassa pääsuunnittelijana työskentelevä Erika Appelström muistuttaa siitä, kuinka helppo perinteiseen siniseen väriin on tarttua.

– Eri sinisten sävyt ovat varma ja helppo valinta, Erika Appelström vinkkaa.

Myös tänä talvena hurjaan suosioon nousseet metallinsävyt toimivat kevään väriloiston kanssa yhdessä. Mielenkiintoinen kuosiyhdistelmä kääntää tulevana keväänä katseita.

– Vahvana esiin tulevat myös sinisen eri sävyt yhdistettynä metallinhohteeseen, Tapola ja Dostinov neuvovat.

Värejä yhdistellään ennakkoluulottomasti

Värien ennakkoluuloton yhdistely on ehdottomasti yksi tulevan kevään avainsanoista. Kun värit ovat kovassa huudossa, voi erikoisempiakin värikokeiluja tehdä huoletta.

– Sellaisia värejä, joita ei ennen ole yhdistetty keskenään, kannattaa nyt yhdistellä ja kokeilla. Myös uskomus siitä, että kerrallaan voi olla pukeutuneena vain yhteen kuosilliseen vaatekappaleeseen ja muiden tulee olla yksivärisiä, kannattaa unohtaa, Appelström neuvoo.

– Eri levyisiä raitoja, pilkkuja ja kukkakuosia voi yhdistellä vapaasti. Hallitumman kokonaisuuden saa, kun eri kuosit ovat saman värisiä. Rohkeampi käyttää eri kuoseissa kontrastivärejä, Appelström vinkkaa.

MTV3/Helmi

Teksti: Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja