He harkitsevat keskustan puoluesihteerikisaan lähtemistä – "Moni sanoo, että tehtävä on koiranvirka"

Keskustan puoluesihteerikisan mahdollisia ehdokkaita ovat ainakin keskustan puoluevaltuuston tehtävästä luopuva Jouni Ovaska, keskustan viestintävastaava Mari Kokko ja keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ja Linja-autoliiton edunvalvontapäällikkö Pasi Hovi.

Ovaska kertoo harkitsevansa vakavasti ehdokkuutta ilmoittavansa päätöksestään tämän kuun puolivälissä.

– Puoluekokous on aina kyllä tehnyt viisaita ratkaisuja ja uskon, että Seinäjoella kesällä myös tulee näin tapahtumaan, sanoo Ovaska MTV Uutisille.

Ovaska sanoo, että jo asettuminen ehdolle on iso asia.

– Monihan sanoo, että puoluesihteerin työ on koiranvirka, että jos menee hyvin se on aina poliitikkojen ansiota, ja jos menee huonosti niin se on puoluesihteerin syytä, naureskelee Ovaska.

MTV Uutiset kertoi tänään, että nykyinen puoluesihteeri Timo Laaninen on jättämässä tehtävänsä ensi kesän puoluekokouksessa.

Keskustan viestintävastaava Mari Kokko sanoo, että jos tilanne on tämä, niin hän harkitsee vakavasti ehdokkuutta.

Kärnä puoluesihteerikisasta: Keskustassa tarvitaan uutta ajattelua 1:17

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä pohtii myös puoluesihteerikisaan lähtemistä.

Kärnä sanoo MTV Uutisille, että tehtävien yhteensovittaminen on iso pohdinnan paikka, koska puoluesihteerin tehtävä ei ole hyväksyttävä syy luopua kansanedustajan tehtävistä. Hän sanoo tekevänsä päätöksen tämän kuun aikana.

Myös Linja-autoliiton edunvalvontapäällikkö Pasi Hovi harkitsee ehdokkuutta. Hän kertoo MTV Uutisille saaneensa paljon yhteydenottoja asiasta.

Juttua täydennetty klo 14.44: Lisätty Pasi Hovin nimi ja kommentit sekä Jouni Ovaskan kommentit, ja muutettu otsikkoa.

Lue myös:

    Uusimmat