Eeva Kalli paljastaa MTV Uutisille: "En lähde ehdolle keskustan puheenjohtajaksi"

2:34
Eeva Kallia haastateltiin eduskuntavaalien alla MTV Uutisiin. Video ei liity keskustan puheenjohtajuuteen.

Kilpailu keskustan puheenjohtajuudesta käynnistyy näillä näkymin tänään. Puolueen pitkäaikainen toimija ja nykyinen puolustusministeri Antti Kaikkonen on luvannut kertoa aikeistaan iltapäivällä.

Antti Kaikkosen odotetaan olevan ensimmäinen, joka ilmoittaa asettuvansa ehdolle keskustan puheenjohtajaksi. 

Tuore kansanedustaja ja keskustan tulevaisuuden lupaus Eeva Kalli kertoo MTV Uutisille, että hän ei asetu ehdolle puheenjohtajaksi.

– Olen miettinyt viikonlopun yli vielä kerran, kun kyselyitä on tullut ja päädyin siihen ratkaisuun, etten lähde ehdolle. Se on sellainen homma, että siihen pitää pystyä satsaamaan 100 prosenttisesti. En ole tällä hetkellä valmis siihen, kahden pienen lapsen äitinä, Kalli toteaa.

Muutamat ovat jo ilmoittaneet

Nykyinen tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoi jo huhtikuussa että hän ei lähde mukaan puheenjohtajakisaan.

Myös Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä harkitsi lähtevänsä mukaan puheenjohtajakisaan, mutta ilmoitti viikonloppuna Uuden Suomen blogissaan, ettei hän asetu ehdolle. Hän tähtää sen sijaan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

Kaikkosen tämänpäiväisen ilmoituksen jälkeen odotetaan muitakin nimiä ilmoittautuvan mukaan.

Valitaan syyskuussa

Mahdollisia puheenjohtajaehdokkaita ovat elinkeinoministeri ja puolueen varapuheenjohtaja Katri Kulmuni ja keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen. Kumpikaan ei ole vielä ilmoittanut aikeistaan.

Nykyinen valtiovarainministeri Mika Lintilä on kertonut asettuvansa ehdolle, jos ei muuten synny kunnon kisaa.

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan syyskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja