Tällaisia pakotteiden alaisia tuotteita on jäänyt Tullin haaviin Suomen rajalla – kuljetuksia pysäytetty eniten Vaalimaalla

6:00
Katso myös: Kiellettyä tavaraa yritetty viedä Venäjälle – Tullin edustaja kertoo sadasta paljastetusta tapauksesta

EU-pakotteiden alaisissa kuljetuksissa on Tullin mukaan ollut erityisesti tietokoneita, droneja, veneilytarvikkeita ja elektroniikkaa.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Euroopan unioni on määrännyt Venäjälle laajoja tuonti- ja vientipakotteita seitsemässä eri pakotepaketissa. Tulli valvoo pakotteita toimeenpanevana viranomaisena.

– Hoidamme pakotteiden valvontaa tietopohjaisesti mahdollisimman pitkälle ja olemme muokanneet tavaravirtoihin kohdistuvaa riskianalyysiamme siten, että EU:n Venäjälle kohdistamien pakotteiden valvonta on tarkoituksenmukaista ja tehokasta, valvontaosaston johtaja Sami Rakshit kertoo tiedotteessa.

Rakshitin mukaan käsittelyyn on noussut yli 16 000 tapausta, joista lähes tuhanteen Tulli on tehnyt kohdennetun tarkastuksen.

Esitutkintaan on edennyt noin 120 tapausta.

Eniten kuljetuksia on pysäytetty maantieliikenteessä Vaalimaalla.

– Pääosa lausunnoista liittyy kaupallisen liikenteen kuljetuksiin. Tietokonetarvikkeet, elektroniikka yleensä sekä veneilyyn ja merenkulkuun liittyvät tuotteet ovat olleet pinnalla, Rakshit summaa. 

Pakotteiden alaisissa kuljetuksissa on ollut myös muun muassa kuorma-auton vetopäitä ja laitteiden varaosia.

Osa pakotevalvontaan kuuluvista tavaroista on ollut Tullin mukaan niin sanottuja kaksikäyttötuotteita eli tuotteita, joita voidaan käyttää sekä siviili- että sotilastarkoituksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja