Näitä kirjoja suomalaiset ahmivat kesällä

Suomalaiset uppoutuvat tunnetusti kesälomallaan kirjojen maailmaan. Pohjoismaiset dekkarit keikkuvat lukulistan kärjessä.

Kirjat ovat erittäin suosittu verkkokauppaostos. Tilastot netissä toimivista kirjakaupoista kertovat, mitä suomalaiset tänä kesänä lukevat.

Eniten laiturinnokassa, riippukeinuissa ja rannoilla luetaan dekkareita: Viidestä ostetuimmasta kirjasta kolme edustaa pohjoismaista dekkarikirjallisuutta. Ruotsalaisen dekkaristin Mari Jungstedtin teos Den sista akten oli kesäkuu ostetuin. Jo NesbönPoliisi ja Viveca SteninI stundens hetta kuuluvat myös suomalaisten lempiluettaviin. Kansainvälisistä suosikeista Dan Brownin uutuusteos Inferno pitää kesälomalaisia jännityksessä.

Top 5 kirjat (kaikki)

Mari Jungstedt: Den sista akten

Tee itse herkulliset hillot, hyytelöt ja marmeladit (kääntänyt Marita Vihervuori)

Jo Nesbö: Poliisi

Viveca Sten: I stundens hetta

Dan Brown: Inferno

Top 5 dekkarit

Mari Jungstedt: Den sista akten

Jo Nesbö: Poliisi

Viveca Sten: I stundens hetta

Leena Lehtolainen: Paholaisen pennut

Henning Mankell: Haudattu

Muistelmien ja elämäkertojen piiristä suomalaisia kiinnostavat Pamela Druckermanin ranskalaisäideistä kertova Kuinka kasvattaa bebe, ruotsalaisjalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicista kertova teos sekä Panu RajalanLavatähti ja kirjamies.

Top 5 muistelmat

Pamela Druckerman: Kuinka kasvattaa bebe

David Lagercrantz: Minä, Zlatan Ibrahimovic

Panu Rajala: Lavatähti ja kirjamies

Xinran: Kiinan kadotetut tyttäret

John Curran: Agatha Christien murhasuunnitelmat


Tilastot on koonnut verkkokaupan maksuratkaisuja tarjoava Klarna sen kirjoja myyvien verkkokauppa-asiakkaiden kesäkuun 2013 myyntitietojen perusteella.


Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat