Naisten valinta: Ulkonäkö on hyvää seksiä tärkeämpää

Haluaisitko mieluummin hyvää seksiä vai laihan ulkomuodon? Jos kallistuit hoikkuuden kannalle, et ole yksin: yli puolet naisista tekisi saman päätöksen.

Yhdysvaltalaisen Fitness-lehden tutkimuksen mukaan 51 prosenttia naisista olisi vuoden ilman seksiä, jos siten saisi laihan vartalon. Tutkimukseen osallistui 2400 henkilöä.

Laihuuden suuri merkitys naisille on selviä asia: tutkimukseen osallistuneista naisista 43 prosenttia oli jättänyt aterioita väliin laihtuakseen, ja 39 prosenttia oli kokeillut lauhdutuspillereitä. 40 prosenttia naisista oli kokeillut dieettejä jo peruskoulussa. Samantapaisia tuloksia on saatu muissakin tutkimuksissa.

– Tutkimus kertoo paljon naisten kehonkuvasta. Toisen tutkimuksen mukaan 61 prosenttia naisista ajattelee seksin aikana, miltä heidän vartalonsa näyttää. Olemme todella keskittyneitä ulkonäköön, psykologi Jennifer Hartstein pohtii.

– Meitä pommitetaan kuvilla siitä, miltä meidän tulisi näyttää, miten laihoja tai pitkiä meidän tulisi olla, miten pukeutua. Sitä näkee kaikkialla. Ei ole kovinkaan yllättävää, että naiset ajattelevat ulkonäköään.

Hartstein oli sen sijaan yllättynyt siitä, mistä kaikesta naiset olisivat valmiita luopumaan laihuuden saavuttaakseen, kertoo Cbsnews.com.

Miten kierre katkaistaan?

Hartsteinin mukaan seksin ja kehonkuvan välinen yhteys on kammottava kierre.

– Seksi voi tehdä olosi seksikkääksi ja paremmaksi. Ja kuitenkin: jos et tunne oloasi hyväksi kehosi tai itsesi suhteen, et tunne oloasi seksikkääksi, etkä tahdo seksiä, hän sanoo.

– Se on tiukassa istuva, itseään ruokkiva kierre. Meidän täytyy pohtia, miten kierre katkaistaan ja miten. Naisten täytyy löytää muita tapoja tuntea itsensä vahvoiksi ja itsevarmoiksi.

Medialla on Hartsteinin mukaan suuri osa naisten laihuusihanteen vahvistamisessa. Monet turvautuvat pikadieetteihin ja muihin poppakonsteihin, vaikkeivät ne ole terveellisiä. Laihdutuskuurit alkavat aina vain nuoremmalla iällä.

– Kuulemme yhä enemmän uutisia syömishäiriöistä, jotka alkavat aina vain nuorempana, ala-asteella. On fakta, että keskitymme tyttöjen ulkonäköön enemmän kuin poikien, Hartstein sanoo Cbsnews.comissa.

Viesti laihuudesta ja sen oletetusta tärkeydestä tavoittaa tytöt jo 5-6-vuotiaina. Hartsteinin mukaan on äärimmäisen tärkeää opettaa tytöille tapoja, joiden ansiosta itsetunto ja -varmuus rakentuu muiden kuin ulkonäköön sidottujen asioiden varaan.

– Urheilu, taide, koulu, mikä tahansa, mikä ei ole sidoksissa heidän ulkonäköönsä. Näitä asioita tulee todella kehua. Sitä lapset tarvitsevat. Se auttaa asioita muuttumaan heidän tulevaisuudessaan, niin ettei heidän tarvitse keskittyä ulkonäköön yhtä paljon kuin meidän nyt, Hartstein sanoo.

MTV3/Helmi

Lähde: Cbsnews.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja