Näistä merkeistä voit tunnistaa tuhoon tuomitun parisuhteen

Merkittävä osa parisuhteista päättyy ikuisen onnen sijaan eroon. Kukaan ei toivo eroa omalle kohdalle, mutta joskus se on yksinkertaisesti väistämätön mutka matkassa elämän tiellä. Mistä merkeistä tunnistaa, että parisuhde on tuhoon tuomittu? Ota selvää!

Tietyt piirteet parisuhteessa voivat kertoa karua kieltään siitä, etteivät asiat omassa parisuhteessa ole kovin hyvällä mallilla. Jos useampi kohta tuhoon tuomitun parisuhteen tunnusmerkeistä pätee omaan suhteeseen, on syytä nähdä vaivaa parisuhteen elvyttämiseksi, jos haluaa välttää eron.

Perhoset ovat kadonneet vatsasta aikoja sitten

Kun toiseen ihastuu ja vähitellen rakastuu, on vatsassa perhosia, jotka estävät helposti ajattelemasta juurikaan muita asioita. Jos suhde alkaa vedellä viimeisiääm, voi kaiken kutkutuksen katoaminen olla merkki siitä, että rakkaus on hiipumassa.

Itku tulee enää tottumuksesta

Jos kyyneleet kirpoavat silmiisi enää pelkästä tottumuksesta, voi rakkaus olla mennyttä. Jos on saanut itkeä itsensä uneen jatkuvasti parisuhteen aikana, mutta tunteet ovat vaihtuneet surusta tylsistymiseen, voi suhde nimittäin vedellä viimeisiään.

Et jaksa enää riidellä

Siinä vaiheessa kun into kumppania kohtaan on niin laantunut, ettei jaksa enää edes taistella kumppaninsa puolesta, eivät asiat ole hyvällä tolalla. Kun polut ovat jo johtaneet eri suuntiin, eivätkä toisen tekemiset enää juurikaan kiinnosta, on jo syytä huoleen parisuhteen jatkon suhteen.

Kumppani ärsyttää jatkuvasti

Jos jo yksinomaan kumppanin läsnäolo saa sinut raivon valtaan, saattaa rakkaus olla katoamassa. Jos piirteet, joita rakkaassasi ennen ihailit, herättävät sinussa ihastuksen sijaan inhon tunteita, eivät asiat suhteessasi ole kovin hyvällä mallilla.

Uskot ansaitsevasi parempaa

Siinä vaiheessa kun mielessä piilee vahvana tunne siitä, että ansaitsisi jotain parempaa kuin mitä nykyinen parisuhde on, voi rakkaus olla hiipumassa.

Kumppanisi ei ole entisensä

On äärimmäisen surullinen hetki todeta, että kumppani ei ole enää se sama ihminen, johon itse aikoinaan rakastui. Jos kumppani ei enää tunnu tutulta, vaan ennemminkin tuntemattomalta vastapäätä ruokapöydässäkin istuessa, saattaa olla aika ottaa askel elämässä eteenpäin ja tarttua härkää sarvista.

Koskettaminen inhottaa

Jos tunteesi kumppaniasi kohtaan ovat niin laantuneet, että vältät pienintäkin läheistä hetkeä kumppanisi kanssa, eivät asiat ole kunnossa. Kosketuksen kammoksuminen on vakava hälytysmerkki parisuhteen tilasta.

Kiinnostus on nollassa

Jos pieninkin mustasukkaisuus ja kiinnostus kumppanin menoja kohtaa katoaa, saattaa parisuhde olla ajautumassa eroon. Vaikka mustasukkaisuus on joissain tapauksissa hyvinkin negatiivinen osa suhdetta, kertoo se jossain määrin usein myös välittämisestä ja kiinnostuksesta toisen menoja kohtaan.

Ikävä ei kuulu enää sanavarastoosi

Jos ennen ikävöit kumppaniasi koko ajan ja tätä nykyä tuo tunne hyvin vieras, eivät asiat ole välttämättä kovin hyvällä tolalla. Kaipauksen kadotessa ihminen saattaa olla jo henkisesti valmistautumassa eroon.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat