Mainos

Näissä neljässä asiassa Leijonien tulee onnistua – Pasi Nurminen: ”Sankarin ja luuserin ero helvetin pieni”

7:04

C Moren asiantuntija Pasi Nurminen nostaa esille neljä asiaa, joissa Leijonien tulee onnistua perjantaina käynnistyvissä jääkiekon MM-kisoissa. Suomen avauspeli on lauantaina.

Pääkuvan videolla C Moren asiantuntija Petteri Nokelainen on Huomenta Suomen vieraana.

MAINOS

MM-KIEKKO

MM-kisat alusta loppuun vain C Morella

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Nurminen tuntee MM-turnauksen lainalaisuudet, sillä hän on ollut Leijonien apuvalmentaja kaksissa MM-kisoissa.

1) Rohkeus

– Tämä koskee niin joukkue- kuin yksilötasoa. Joukkueena tasapainon tulee löytyä siten, että sieltä löytyy rohkeus sekä hyökätä että puolustaa hyvin. Yksilötasolla korostuu sama asia, Nurminen sanoo.

2) Roolityytyväisyys

– Roolit jakautuvat väkisinkin kisatilanteessa. Kaikki eivät mahdu ykköskenttään. Varsinkin nykyään kiekkomaailmassa asiat menevät paljon yksilö edellä. Siinä jää helposti yhteinen etu ajattelematta.

3) Harmonia paineviidakossa

– Ettei tulisi turhia kinoksia niin meidän asiantuntijoiden kuin muidenkaaan sanomisista, vaan harmonia säilyisi. Startin merkitys korostuu, ja ymmärrys siitä, että asenne alussa määrittää lopputulostakin. Tämä on tärkeää, kun joukkue ei ole kaikista kokenein.

4) Tuuri omalle puolelle

– Turnaus tulee kuitenkin lopulta määrittymään kuolemanpelissä eli puolivälieräottelussa. Siinä pomppujen saaminen omalle puolelle on iso asia. Siitä ei pääse mihinkään, että tuurillakin vain on oma osansa peleissä. Sankarin ja luuserin ero MM-kisaprojektissa on helvetin pieni, Pasi Nurminen röhähtää nauruun.

Tanskassa pelattavat jääkiekon MM-kisat alkavat perjantaina 4. toukokuuta. Suomi pelaa ensimmäisen kerran lauantaina 5. toukokuuta, kun vastassa on Etelä-Korea.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.