Naisopettajaa epäillään kahdesta lapsen hyväksikäytöstä – uhrit 12–14-vuotiaita

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii tapausta, jossa naisopettajaa epäillään kahdesta seurustelusuhteesta alaikäisten oppilaiden kanssa. Uhrit olivat tapahtumahetkellä 12–14-vuotiaita.

Epäillyt tapaukset sattuivat Vantaalla vuosina 2012–2016. Asia tuli ilmi toisen oppilaan kerrottua asiasta viranomaiselle, joka teki asiasta ilmoituksen poliisille.

Asiaa tutkitaan epäiltynä törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä, seksuaalisena hyväksikäyttönä ja virkavelvollisuuden rikkomisena. Epäilty tekijä on vangittu.

Asian arkaluonteisuuden ja asianomistajien suojaamiseksi poliisi ei tiedota asiasta enempää. Poliisi suorittaa asiassa esitutkinnan, jonka jälkeen asia etenee syyttäjälle syyteharkintaan.

Pidätetty virasta

Vantaan kaupungin perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo kertoo, ettei vastaavaa tapausta ole hänen kahdeksan vuotta kestäneen virkansa aikana tullut vastaan.

Teosta epäilty opettaja pidätettiin virasta heti, kun poliisilta tuli tieto epäilystä. Opettaja oli toistaiseksi voimassa olevassa palvelussuhteessa. 

Kalo kertoo, että viranomaiset seuraavat työntekijöiden toimia epäasiallisen käytöksen varalta. Kouluissa rehtorit ja apulaisrehtorit valvovat, että opettajat ja muut työntekijät toimivat asiallisesti.

– Kaikkea ei kuitenkaan voin nähdä, kuulla tai tietää, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja