Mainos

Naiset kruisailivat museoautoilla – miehet huolittiin kartanlukijoiksi

Nelisenkymmentä naista hyppäsi naistenviikon kunniaksi autonrattiin ja lähti kruisailemaan Pirkanmaalle.

Tyylikkäiden leidien ajot järjesti Naisten Automobiiliklubi, nyt 11. kerran.

Naisten Automobiiliklubin kesäajojen ohjeet ovat selkeät: alle museoauto, päälle auton aikakauden vaatteet ja asusteet ja miehet korkeintaan kartanlukijoiksi.

Tällä reseptillä ajo kulki sunnuntaina Vehoniemen automuseolta Tampereen Vapriikkiin ja sieltä vielä Mustalahteen.

Pieni auto, isot ominaisuudet

Yksi ajoihin osallistuneista oli Tanja Virtanen-Leppä ja allaan hänellä oli vasta viime vuonna entistetty Singer Roadster 4AD 1954. Pieni auto mutta isot ominaisuudet, kun ohjaustehostimesta ei ole tietoakaan ja vaihteiden synkronointi löytyy vasta kakkosesta ylös päin.

- Tässä yhdistyvät vanhat tyylikkäät autot ja tällainen kulttuuriaspekti, tämä on mukavan yhdessäolon tapahtuma. Tämä on nyt pisin ajomatka tällä, Helsingistä on tultu tänne Tampereelle, Virtanen-Leppä sanoo. Matka kulki tietysti moottoritien vieressä vanhaa kolmostietä. Kuljettajaa vaihdettiin välillä, sillä ennen varsinaista kokoontumisajoa mieskin pääsi rattiin.

Naisten Automobiiliklubi järjestää vuosittain mobiiliajot heinäkuussa naistenviikon sunnuntaina. Kymmenenä edellisenä vuonna ajoja on järjestetty Keski- ja Itä-Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa ja Turun seudulla.

Ohjelma on aina tietysti - naisellinen. Tällä kertaa yhtenä kohteena oli Tampereen Vapriikin alue ja siellä Afrodite-näyttely ja kenkämuseo.

40-luvun loistoa

Ajoissa oli mukana myös kaksikko Arja Viitaniemi, kuljettaja, ja kyydissä ystävätär Eeva Vehniäinen. Auto oli Packard Business Coupé 1940, sisustusta lukuunottamatta alkuperäiskunnossa.

- Ihana ajettava, ihana ilma, ihana ystävä. Se on jotenkin ihanaa kun saa pukuleikkejä leikkiä ja ajella ihanalla autolla, sanoo kuljettaja. Ystävätär säestää: - Tietoisuus siitä että aika on kehittynyt, että naisetkin voivat ajaa. Kun nuo autot olivat uusia, eivät varmaan paljon naiset ajelleet.

Osallistujat äänestivät itse keskuudestaan tyylikkäimmän mukanaolijan. Tällä kertaa kunnian sai A-Ford 1928 kuljettajanaan Sanna Eskola.

Mukana oli noin 40 autoa. Ikähaarukka oli 1928 mallin A-Fordista vuoden 1981 Buick Skylarkiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.