Mainos

Naiset kiinnostuvat feminiinistä miehistä

Oletko koskaan miettinyt miksi moni tytöltä näyttävä poika saa naiset sekaisin? Esimerkiksi teinitähti Zac Efron, Negativen laulaja Jonne Aaron tai iki-ihana Tokio Hotellin laulaja Bill Kauliz?

Syy feminiinisten miesten ihailuun on tietenkin siinä, että feminiiniset kasvonpiirteet viehättävät naisia. Kun kulttuuri ja ympäröivä yhteiskunta on kyllästetty naisten kuvilla ja naiskauneudella, ei ole ihme, että naisellisuus on valttia myös miesten parissa.

Stirlingin yliopiston tutkija Tamsin Saxtonin tekemän tutkimuksen mukaan sellaiset tytöt, jotka päivittäin ovat muiden tyttöjen ympäröiminä, tuntevat vetoa naisellisiin miehiin. Sama toimii myös toisin päin. Poikakoulun oppilaat kiinnostuvat pikemminkin maskuliinisista naisista.

Saxtonin tutkimuksen mukaan efekti pienenee, jos lapsella on vastakkaista sukupuolta olevia sisaruksia kotona.

– Tutkimus osoittaa selkeästi sen, että henkilön "visuaalinen dieetti" ohjaa vahvasti sitä, minkälaisista ihmisistä hän on kiinnostunut.

– Heikointa visuaalisen ympäristön vaikutus oli kuitenkin pojilla, jotka arvioivat tyttöjen kasvoja. Tämä saattaa johtua siitä, että feminiinisyys on niin vallitseva piirre naisen kasvojen viehätystä arvioitaessa. Tai vaihtoehtoisesti tämä saattaa johtua myös siitä, että poikakoulun oppilaat näkevät kuitenkin enemmän vastakkaisen sukupuolen edustajia päivittäin esimerkiksi opettajissa ja koulun henkilökunnassa, Saxton pohtii.

Tutkimuksessa haastateltiin 240 11–14 -vuotiasta tyttö- ja poikakoulun oppilasta. Heille näytettiin kuvia vastakkaisen sukupuolen edustajista, joista oli korostettu joko maskuliinisia tai feminiinisiä kasvojenpiirteitä.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock, Getty/AOP

Lähde: Oneindia

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.