Mainos

Naiset halutaan armeijan kutsuntoihin: "Tarvitsemme ikäluokkien parhaat kyvyt puolustusvoimien käyttöön"

6:28

Naiset haluttaisiin armeijan kutsuntojen piiriin. Maanpuolutustiedotuksen suunnittelukunnan puheenjohtaja kansanedustaja Sofia Vikmanin mukaan naisille on välitettävä tietoa asepalveluksesta, jotta puolustusvoimat saisi käyttöönsä Suomen parhaat kyvyt.

– Tarvitsemme ikäluokkien parhaat kyvyt puolustusvoimien käyttöön ja nykyaikaisessa armeijassa on paljon sellaisia tehtäviä, jotka naisilla on kyky oppia siinä, missä miestenkin, joten olisi perusteltua, että naiset otettaisiin mukaan kutsuntoihin, Vikman sanoo.

Varusmiespalveluksesta ei kuitenkaan tulisi tehdä naisille pakollista. 

– Puolustusvoimilla ei ole tarvetta siihen, että varusmiespalvelus olisi kaikille pakollinen, mutta naisten pitäisi saada tieto vapaaehtoisen palveluksen suorittamisesta ja puolustusvoimien pitäisi saada naisten kyvyt käyttöön, Vikman sanoo.

Koko ikäluokalle kutsuntakirjeet

Naisten saaminen kutsuntojen pariin kuitenkin maksaa. Ensimmäinen askel puolustuksen kehittämiseen olisi Vikmanin mukaan naisille lähetettävät kutsuntakirjeet. 

– Vaikka kutsuntoihin osallistuminen ei olisikaan pakollista, koko ikäluokka saisi kirjeellä tiedon. Pirkanmaalla tätä on kokeiltu hyvin tuloksin, Vikman kertoo.

Armeijan vuotuiset kutsunnat käynnistyvät tänään. Tänä vuonna kutsuntoihin osallistuu yhteensä noin 35 000 miestä.

15.8.2018 klo 9.48 Täsmennetty sitaattia, 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja