Naisen kaappausyritys Helsingin Vuosaaressa: Poliisi tutkii valvontanauhoja ja perkaa vihjeitä – musta auto mainittu

Nuori nainen yritettiin kaapata väkisin autoon Helsingin Vuosaaren sataman lähistöllä Ruusuniementiellä maanantaina alkuillasta. Poliisi on saanut lukuisia vihjeitä tapauksesta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisista kertoo, että poliisi on saanut tapauksesta useita vihjeitä ja käynyt läpi alueen valvontakameranauhoja. 

– Vihjeitä on tullut monenlaisia. En ole toistaiseksi ehtinyt niihin kaikkiin tutustua henkilökohtaisesti, mutta vihjeissä on tuotu esiin erinäisiä tapahtumia, havaintoja, mahdollisen mustan auton liikkeitä ja vastaavaa. Mitään sellaista ei ole kuitenkaan tullut poliisin tietoon, joka olisi vienyt tutkintaa ratkaisevasti eteenpäin, Hietala sanoo.

Hietalan mukaan tutkinta jatkuu vihjeiden tarkistuksilla ja nauhojen läpikäynnillä.

– Ei voi sanoa, että kyseinen alue olisi jotenkin tiheästi kameroitu, mutta valvontakameramateriaalia on joka tapauksessa.

Esitutkinta aloitettu pahoinpitelyn rikosnimikkeellä

Toistaiseksi poliisilla ei ole tiedossaan tiettyjä epäiltyjä henkilöitä, joita olisi tavoiteltu tai otettu kiinni.

Hietala ei tässä vaiheessa tutkintaa ryhdy erittelemään, mistä rikosnimikkeestä tarkalleen ottaen olisi kyse. Esitutkinta on aloitettu pahoinpitelyn rikosnimikkeellä. 

Poliisin tietojen mukaan nuoreen naiseen käytiin käsiksi ja häntä yritettiin raahata kohti autoa Ruusuniementiellä Vuosaaressa kello 17.30 aikaan sunnuntaina.

Poliisi: katoaminen ja kaappausyritys eivät liity toisiinsa

Vuosaaren naapurikaupunginosassa Rastilassa ilmoitettiin viime viikon perjantaina kadonneeksi 28-vuotias nainen, joka on nähty viimeksi Rastilassa maanantaina 24. toukokuuta.

Tapausten läheisestä sijainnista huolimatta poliisin tiedossa ei Hietalan mukaan ole sellaisia seikkoja, että kaappausyritys ja 28-vuotiaan naisen katoaminen liittyisivät toisiinsa. 

– Jos tällaista olisi ilmennyt ja ihmisten pitäisi olla varuillaan tietyissä paikoissa, siitä kyllä poliisi tiedottaisi, Hietala sanoo. 

Poliisi pyytänyt kummassakin tapauksessa ilmoittamaan kaikki vihjeet ja havainnot osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 476 148.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja