Nainen vainosi miestä vuosia jopa urheiluharjoituksissa – syytteessä muun muassa pedofiliaväitteistä

3:17
MTV Uutisten haastattelussa nainen kertoo, miltä tuntui tulla entisen kumppanin vainoamaksi. Viestejä tuli päivittäin hänelle useita kymmeniä epätoivottuja viestejä.

Vuonna 1967 syntynyt nainen tuomittiin sakkoihin pitkäaikaisesta vainoamisesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Rikokset tapahtuivat Turussa vuosina 2015–2019.

Nainen oli vainonnut miestä vuosien ajan ja tehnyt tästä kaksi perätöntä rikosilmoitusta. Lisäksi hän oli mustamaalannut ja kertonut perättömyyksiä miehestä esimerkiksi eri viranomaisille, lääkäreille ja erinäisille yksityisille tahoille.

Vanhin syytetty rikos oli alkanut vuonna 2011, ja siinä naisen syytettiin tehneen poliisille perättömiä ilmoituksia väittäen miestä hänen pahoinpitelyistään, lastensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä naiseen kohdistuneista tappouhkauksista. Tältä osin rikos oli kuitenkin vanhentunut.

Syytteen mukaan nainen oli erilaisten yhteydenottojen lisäksi seurannut ja videoinut miestä koulun juhlissa ja urheiluharjoituksissa sekä tehnyt miehestä perättömiä lastensuojeluilmoituksia. Tuomiosta ei salausten vuoksi käy ilmi, jos jokin yksityiskohta syytteestä katsottiin perättömäksi.

Miestä syytettiin lievästä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta, mutta nämä syytteet kaatuivat oikeudessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja