Nainen tapasi miehen ravintolassa ja lähti mukaan jatkoille parturikampaamoon – mies raiskasi ja ihmetteli sitten, miksi nainen oli lähtenyt matkaan jos ei halunnut seksiä

Työpaikallaan parturiliikkeessä naisen raiskannut mies tuomittiin yli kahden vuoden vankeuteen. Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden aiemmin antamaa tuomiota.

Mies oli tavannut raiskauksen uhriksi joutuneen naisen Helsingin keskustassa sijaitsevassa ravintolassa loppuvuodesta 2017, kun nainen oli tullut juttelemaan hänelle muun muassa uskonnosta.

Oikeudessa kuullun naisen mukaan mies oli hänestä kiinnostunut. Nainen oli kuitenkin kertonut olevansa naimisissa ja haluavansa vain keskustella.

Kun ravintola oli menossa kiinni, mies ehdotti naiselle, että tämä lähtisi hänen matkaansa. Nainen oli kieltäytynyt lähtemästä miehen asunnolle. Hän kuitenkin suostui lähtemään miehen lähistöllä sijaitsevalle työpaikalle parturiliikkeeseen.

Nainen oli kertomansa mukaan sosiaalisella tuulella ja vailla juttuseuraa. Hän luotti mieheen, eikä halunnut vielä kotiin nukkumaan.

Mies tarjosi kahvit ja raiskasi

Perillä parturiliikkeessä mies keitti kahvit ja tarjosi oluen. Kaksikko keskusteli, kunnes mies alkoi kosketella naista. Oikeudessa nainen kertoi kieltäneensä miestä.

Tämän jälkeen kaksikko oli mennyt parturiliikkeen takahuoneeseen. Nainen ei muistanut käräjäoikeudessa syytä tälle, mutta kertoi, että hän meni takahuoneeseen vapaaehtoisesti. Mies oli tosin johdatellut häntä.

Mies raiskasi naisen takahuoneessa olleen patjan päällä.

Tilanne päättyi, kun nainen pakeni parturiliikkeestä kadulle.

Mies kiisti raiskauksen

Käräjäoikeudessa mies väitti, että seksiä oli harrastettu yhteisestä tahdosta – samoin kuin parturiliikkeellekin oli päädytty.

Mies ei kertomansa mukaan ymmärtänyt, miksi nainen olisi lähtenyt hänen mukaansa, jos ei halunnut seksiä. Miehen mukaan nainen oli syyttänyt häntä raiskauksesta väärin perustein.

Helsingin käräjäoikeus kuitenkin tuomitsi vuonna 1987 syntyneen Huner Ahmed Jalalin raiskauksesta 2 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen maaliskuussa.

Käräjäoikeus ei pitänyt Jalalin kertomusta tapahtumien kulusta uskottavana. Käräjäoikeus muun muassa katsoi, että olisi ollut epätodennäköistä, että nainen olisi Jalalin kertomalla tavalla ryhtynyt seksin jälkeen yllättäen syyttämään miestä raiskauksesta ja tekemään tästä ilmoitusta poliisille perusteetta.

Jalal toi uuden kertomuksen hovioikeuteen

Jalal valitti tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Asianosaiset kertoivat tapahtumista hovioikeudessa pitkälti samoin kuin käräjillä.

Jalal tosin väitti soittaneensa parturiliikkeen välikohtauksen jälkeen ystävälleen ja tavanneensa tämän vielä samana yönä. Kertomansa mukaan Jalal oli kertonut ystävälle naisen väittäneen joutuneensa raiskauksen uhriksi.

Tällaisesta keskustelusta Jalal ei käräjäoikeudessa puhunut. Muun muassa se heikensi kertomuksen uskottavuutta hovioikeuden silmissä. Jalal ja ystävä kertoivat myös eri tarinaa siitä, missä he olisivat yön aikana tavanneet.

Hovioikeus katsoi, ettei asiassa jää varteen otettavaa epäilyä siitä, etteikö Jalal olisi syyllistynyt raiskaukseen.

Hovioikeus antoi ratkaisunsa tänään.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja