TS: Nainen roikkui kiihdyttävän junan kyljessä Rovaniemellä – putosi ja loukkaantui vakavasti

Turun Sanomien mukaan Rovaniemellä sattui joulun alla turma, jossa matkustaja putosi radanvarteen roikuttuaan liikkuvan junan ulkorakenteissa.

Lehden mukaan nainen oli saapunut junan lähtölaiturille viime tipassa. Juna ehti lähteä liikkelle ja nainen jäi roikkumaan junan kylkeen. Junan kiihdyttäessä vauhtiaan nainen putosi radanvarteen, jonne apua hälytti turman huomannut sivullinen henkilö.

Nainen sai turmassa vammoja selkärankaansa ja lisäksi paleltumia, sillä turmahetkellä 22. joulukuuta Rovaniemellä paukkui kova pakkanen.

VR, Lapin poliisilaitos ja Traficom ovat vahvistaneet Turun Sanomille tutkivansa lehden kuvailemaa turmaa. VR ei ole tiedottanut asiasta, eikä antanut kommentteja Turun Sanomille. Yhtiö vetoaa keskeneräiseen viranomaistutkintaan.

– Viranomaiset tutkivat nyt tapausta ja selvittävät siihen johtaneita syitä, mukaan lukien kalustoon liittyviä yksityiskohtia. Olemme avustaneet viranomaisia tutkinnassa kaikin tavoin, mutta vain viranomaiset voivat julkisesti kommentoida tutkintaa tai itse tapausta, vastaa VR:n turvallisuuspäällikkö Toni PelinTS:lle.

Onnettomuustutkintakeskus Otkes ei aloita tapahtumista tutkintaa. Otkes perustelee ratkaisua sillä, että kyseessä on yksittäiseen henkilöön liittyvä tapaturma.

Lue myös:

    Uusimmat