Nainen pakeni Uber-kuskia esittäneeltä raiskaajalta suositun tv-sarjan ohjeiden avulla – hyökkääjä puhkesi itkuun

Nainen pakeni Uber-kuskia esittäneeltä raiskaajalta suositun tv-sarjan ohjeiden avulla 3:51
Carla Westlund kertoi CNN-kanavalla, miten hän pelastautui hyökkääjältä.

Uber-kuskeina esiintyvät seksuaalirikolliset ovat kasvava ongelma Yhdysvalloissa. Kaksi vuotta sitten Carla Westlund pelastautui hyökkääjältä suomalaistenkin rakastaman Greyn Anatomia -tv-sarjan ohjeiden mukaisesti. 

Keväällä 2017 Los Angelesissa, Hollywoodissa asuva Carla Westlund, 28, oli lähdössä paikallisesta yökerhosta kotiin, ja tilasi tuttuun tapaan kyydin Uber-palvelusta. Pian paikalle kurvasikin auto, jossa oli Uber-autoille pakolliset tunnustarrat.

Muutaman drinkin juonut Westlund nukahti auton takapenkille matkan aikana. Hän heräsi siihen, että autoa kuljettanut mies hakkasi hänen päätään istuimeen. 

Hyökkääjä alkoi itkemään

Westlund oli autossa yhteensä kolme tuntia, minkä aikana hänet raiskattiin. Videolla Westlund kertoo käyttäneensä älyään fyysisten voimien sijaan. 

– Muistin nähneeni Greyn anatomia -sarjan jakson, jossa kehotettiin puhumaan hyökkääjälle omasta elämästä, Westlund sanoo.

– Se pakottaa hyökkääjään näkemään sinut ihmisenä, jolloin on todennäköisempää, ettei hän satuta sinua.

Westlund kertoo, että tajutessaan hyökkäyksen olevan lopussa hän alkoi puhumaan elämästään, jolloin hyökkääjä selkeästi panikoi. 

– Sitten hän puhkesi itkuun, Westlund kertoo. 

Hyökkääjä päästi vapaaksi Westlundin, joka meni suorinta tietä sairaalaan ja tekemään rikosilmoituksen asiasta. 

Syytettynä kuuden naisen raiskauksesta

Poliisi otti viime vuoden helmikuussa 24-vuotiaan Nathaniel David Rowlandin kiinni Westlundin ja viiden muun naisen raiskauksesta epäiltynä. Rowlandin oikeudenkäynti alkoi viime maanantaina, ja hän on aikaisemmin kiistänyt syyllisyytensä kaikkiin syytteisiin.

Uberin ja Lyftin kaltaiset kuljetuspalveluita tarjoavat yritykset ovat kamppailleet heidän kuskeinaan esiintyneiden rikollisten kanssa. Viime vuonna CNN raportoi 103 Uber-kuskin olevan syytettynä seksuaalirikoksesta Yhdysvalloissa. 

Lue myös:

    Uusimmat