Mainos

Nainen haluaa tulla otetuksi – totta vai tarua?

Sairasta masokismia vai luonnollista intohimon kaipuuta? Naisen halu tulla otetuksi on arka aihe. Mistä siinä oikeasti on kysymys?

Muistatko, kun viimeksi kiusoittelemalla ajoit miehesi maskuliinisen kiiman partaalle? Kuulit, kuinka hänen hengityksensä muuttui koko ajan raskaammaksi yhä rohkeampien hyväilyjesi ansiosta. Esileikin aikana hän jo kiemurteli selällään nautinnosta kädet alistuneesti levällään, kunnes ei enää kyennyt pidättelemään himoaan, vaan hyökkäsi päällesi kuin urospantteri. Tunsit silloin olevasi haluttavin nainen maan päällä, etkö tuntenutkin?

Naisen halu tulla otetuksi on joskus totta. Se ei silti tarkoita, että naiselle olisi yhdentekevää, missä yhteydessä se tapahtuu tai miten mies sen tekee. Hyvässä seksissä saa aina se, joka myös antaa.

Vuoronperään vietellen

Otetuksi tulemisen halua ilmenee niin miehillä kuin naisillakin. ”Voimakkaan seksuaalisen kiihkon aikana on sekä naisen että miehen luonnollista tuntea halua tulla otetuksi tai itse omistaa toinen”, kirjoittaa tunnettu seksologi ja feministi Shere Hite.

Inhohimoisessa seksissä viedään ja vikistään estottomasti vuorotellen. Halu tulla otetuksi viittaakin pohjimmiltaan seksuaalisen ihmisen toiveeseen saada kokea olevansa hyväksytty ja haluttu omana itseään sekä kokea estotonta intohimoa.

Tuula, 35, kertoo haaveilevansa usein siitä, että vahva mies sitoo hänen ranteensa sängyntolppiin ja ottaa hänet vastoin hänen tahtoaan niin, että hänen on lopulta antauduttava itseään vahvemman ja voimakkaamman edessä.

– Todellisessa elämässä sama tapahtuma olisi vastenmielistä väkivaltaa, mutta päiväunissa se kiihottaa. Usein kuvitelmissani tuo mies on jonkinlainen ”laumanjohtaja”, alfauros, jonka saaminen itselleen on eräänlainen saavutus, Tuula analysoi ja jatkaa.

– Kuvitelmissani alistava mies pitää minua kaikista naisista haluttavimpana, joten kyse ei siinä mielessä ole mistään häpäisystä.

Vastustamaton vuoteen valtiatar

Naisen seksuaali-identiteettiin ei kuulu halua saada tuntea itsensä arvottomaksi ja yhdentekeväksi, päinvastoin. Nainen janoaa intohimoa, kunnioitusta ja palvontaa. Hän haluaa olla miehen silmissä haluttava, jumalaisen kiihottava alkunaaras, jonka asemaa ei yksikään nainen uhkaa koko universumissa.

– Haluan, että olen mieheni silmissä niin haluttava, että vaikka hän voisi valita sadoista naisista niin hän valitsisi minut epäröimättä, Pirjo, 46, pohtii. Pirjo ei ole koskaan varsinaisesti uneksinut otetuksi tulemisesta, mutta myöntää, että miehen vahvuus korostaa hänen naisellisuuttaan:

– Kyllähän se saa minut syttymään, kun hän kaappaa minut käsivarsille ja kantaa vaikka makuuhuoneeseen tai lomamatkalla hotellihuoneeseen, Pirjo nauraa.

– Miehen lihakset ja voima sytyttävät. Eihän ne laulunsanatkaan varmaan ole ihan tyhjästä syntyneet: ”Sinussa on roimaa alkumiehen voimaa, kanna minut metsään apinamies!”

Yhdyntä – todiste naisen haluttavuudesta?

Kun oman miehen pää kääntyy kadulla uhkeapovisen naisen perään, hiipii naisen mieleen usein väistämättä epäilys, onkohan hän itse enää miehensä silmissä viehättävä. Yhdyntä voikin olla naiselle todiste siitä, että hän on edelleen haluttava. Mitä kiihkeämpi akti, sitä vastustamattomammaksi hän voi itsensä tuntea.

– Jos saan miehen ”ihan sekaisin” ja kiihkeäksi niin silloin tiedän, että hän on tosiaan ihan hulluna minuun, Tuula sanoo.

– Jos mies taas on poissaolevan tai laimean oloinen, koen, etten ole hänen mielestään tarpeeksi vetävä. Haluan, että seksi on kiihkeää ja vähän rajuakin.

Jos nainen itse on epävarma tai häntä on henkisesti haavoitettu, hän voi odottaa, että miehen varmat otteet saavat hänet unohtamaan omat estonsa.

– Haluan, että mies on se, joka pitää ohjat käsissä ja vie tilannetta. Haluan antaa hänelle koko tilanteen kontrollin ja johtamisen, minä sitten seuraan vain perässä, kertoo Pirjo ja myöntää, että hänen olisi vaikea tehdä aloitteita.

– Minulle on luontaisempaa olla se, jota ikään kuin ”jahdataan” kuin ottaa aktiivisempi rooli seksissä.

Alistuminen – turhautuneen naisen kosto

Joskus naisen toive saada osakseen rajua kohtelua voi viestiä myös pitkään jatkuneesta seksuaalisesta turhautumisesta. Kyse ei siis ole naisen narttumaisesta halusta tulla maatuksi väkisin, vaan epätyydyttävän seksuaalielämän aikaansaamasta frustraatiosta.

1970-luvun Hite-raportissa ilmeni, että ne naiset, jotka eivät yleensä saaneet orgasmeja yhdynnän aikana, halusivat rajua penetraatiota. Siitä huolimatta voimakkaatkaan siittimen työnnöt eivät tuottaneet heille nautintoa.

Vaatimalla ”rajuja otteita” nainen pystyy siirtämään kokemansa seksuaalisen mielipahan miehelle. Se on aivan kuin sanoisi: ihan sama mitä teet, minulle et pysty tuottamaan nautintoa. Toisin sanoen, ”koska sinä et saa minua tuntemaan itseäni naiseksi, niin et sinäkään saa tuntea olevasi mies”.

Palvo minua, ota minut!

Miehen kannalta katsoen naisen haluun tulla otetuksi liittyykin todellinen haaste. Nainen nimittäin haluaa kumppaninsa unohtavan täysin omat estonsa ja heikkoutensa. Sen lisäksi miehen pitää pystyä täysin hullaantumaan omasta naisestaan ja osata lisäksi näyttää se hänelle.

Kun nainen haluaa tulla otetuksi, hän tosiasiassa esittää miehelle vaatimuksen: ”todista minulle, että olen vastustamaton!”


AVA

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.