Housekeeping Monthly -aikakauslehti neuvoi vuonna 1955, miten aviovaimon kuuluu vastaanottaa miehensä kotiin. Naisen tuli huolehtia, että ruoka on pöydässä, lasten meteli minimoitu, koti siistitty ja oma ulkonäkö huoliteltu.
Näihin vaimovinkkeihin olisi Nina Mikkonenkin tyytyväinen. Vuonna 1955 Housekeeping Monthly -aikakauslehdestä suomennettu artikkeli kertoo, neuvoo, miten naisen kuuluu vastaanottaa miehensä työpäivän päätteeksi.
Vaimon on muun muassa muistettava aina, että hänen miehensä puheenaiheet ovat paljon tärkeämpiä kuin hänen omansa, eikä koko yön juhlareissullaan viihtynyttä aviomiestä saa moittia, koska et koskaan tiedä, mitä kauheuksia hän on työpäivänsä aikana kokenut.
1. Valmista illallinen ja suunnittele se valmiiksi mielellään jo edellisenä iltana, jotta ruoka on varmasti täydellistä
Vuonna 1955 naiset eivät käyneet töissä, vaan huolehtivat kodistaan ja perheestään. Siksi hyvän vaimon tehtävänä oli valmistaa aviomiehelleen joka ilta kunnon ateria, jonka valmistamiseen meni yleensä koko päivä. Sen vuoksi ateria oli myös hyvä suunnitella edellisenä iltana, jotta kaikki olisi varmasti täydellistä rakkaan miehen tullessa kotiin.
– (Valmistamalla hyvän illallisen) kerrot hänelle, että olet ajatellut häntä ja huomioit hänen tarpeensa. Useimmat miehet ovat nälkäisiä tullessaan kotiin ja hyvä illallinen, varsinkin hänen lempiruokaansa, on osa lämmintä vastaanottoa, lehdessä kirjoitetaan.


