Mainos

Näin uusi Commodore-kännykkä kosiskelee Amiga- ja Kuusnepa-faneja

Commodore oli kova sana 1980-luvulla. Erityisesti Commodore 64, eli Kuusnepa-aiheuttaa monessa positiivisia väristyksiä vielä vuosikymmenien jälkeen.

Commodore ei pärjännyt kilpailussa 1990-luvulla vaan jäi jalkoihin. Commodoren tuotemerkki on kuitenkin edelleen elossa.

Teknologiasivusto Wired kertoo, että nyt italialaiset yrittäjät ovat tuomassa Commodore Business Machines Limited -yrityksen kautta markkinoille ikonista merkkiä kantavaa Commodore PET -kännykkää.


Ennenkuin vannoutuneet Commodore-fanit lyövät innostuksesta hihkuen päänsä kattoon, niin on syytä todeta, että kyseessä on pohjimmiltaan melko tavanomainen Android-kännykkä.

Wired on päässyt testaamaan laitteen prototyyppiä. Sivuston mukaan alumiinireunainen laite on hyvin rakennettu. Kännykässä on 5,5-tuumainen Full HD -näyttö ja 1,7 GHz:n kahdeksanydinprosessori. Pääkameran tarkkuus on 13 megapikseliä ja akun kapasiteetti on 3000 mAh. 

Puhelin tukee elekomentoja. Toimintoja voi käyttää liikuttelemalla puhelinta - esimerkiksi ravistamalla tai kääntämällä sitä.

PET käyttää Android 5.0 Lollipop-käyttöjärjestelmää.

Myykö nostalgia?

Commodore-merkkiä heräteltiin eloon myös viitisen vuotta sitten kun amerikkalainen Commodore USA yritys toi markkinoille  C64x -PC-koneen.

Tässä tapauksessa nostalgia ei kuitenkaan auttanut ja Commodore USA lopetti toimintansa vuonna 2013.

Lähde: Wired

Nostalgian lisäämiseksi Commodore PET -kännykkään on esiasennettuna kaksi emulaattoria, joiden ansiosta puhelimella voi pelata C64:n ja Amigan peliklassikoita. 

Lisäksi kehitystiimi kertoo tekevänsä yhteistyötä ohjelmistoyritysten kanssa sisällyttääkseen laitteeseen 1980-luvun parhaita peliklassikoita ennen toimitusten alkua.

Nähtäväksi kuitenkin jää riittääkö nostalgia antamaan vetoapua laitteen myynnissä.

Alkuvaiheessa Commodore PET -kännykkä tulee saataville Italiassa, Ranskassa, Saksassa ja Puolassa.

Tarjolle tulee kaksi versiota, joista kevyempi 16 Gt:n versio maksaa noin 270 euroa ja 32 Gt:n versio maksaa noin 330 euroa.

Laitteissa on myös ylimääräinen muistikorttipaikka kapasiteetin lisäämiseksi.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.