Näin uusi Commodore-kännykkä kosiskelee Amiga- ja Kuusnepa-faneja

Commodore oli kova sana 1980-luvulla. Erityisesti Commodore 64, eli Kuusnepa-aiheuttaa monessa positiivisia väristyksiä vielä vuosikymmenien jälkeen.

Commodore ei pärjännyt kilpailussa 1990-luvulla vaan jäi jalkoihin. Commodoren tuotemerkki on kuitenkin edelleen elossa.

Teknologiasivusto Wired kertoo, että nyt italialaiset yrittäjät ovat tuomassa Commodore Business Machines Limited -yrityksen kautta markkinoille ikonista merkkiä kantavaa Commodore PET -kännykkää.


Ennenkuin vannoutuneet Commodore-fanit lyövät innostuksesta hihkuen päänsä kattoon, niin on syytä todeta, että kyseessä on pohjimmiltaan melko tavanomainen Android-kännykkä.

Wired on päässyt testaamaan laitteen prototyyppiä. Sivuston mukaan alumiinireunainen laite on hyvin rakennettu. Kännykässä on 5,5-tuumainen Full HD -näyttö ja 1,7 GHz:n kahdeksanydinprosessori. Pääkameran tarkkuus on 13 megapikseliä ja akun kapasiteetti on 3000 mAh. 

Puhelin tukee elekomentoja. Toimintoja voi käyttää liikuttelemalla puhelinta - esimerkiksi ravistamalla tai kääntämällä sitä.

PET käyttää Android 5.0 Lollipop-käyttöjärjestelmää.

Myykö nostalgia?

Commodore-merkkiä heräteltiin eloon myös viitisen vuotta sitten kun amerikkalainen Commodore USA yritys toi markkinoille  C64x -PC-koneen.

Tässä tapauksessa nostalgia ei kuitenkaan auttanut ja Commodore USA lopetti toimintansa vuonna 2013.

Lähde: Wired

Nostalgian lisäämiseksi Commodore PET -kännykkään on esiasennettuna kaksi emulaattoria, joiden ansiosta puhelimella voi pelata C64:n ja Amigan peliklassikoita. 

Lisäksi kehitystiimi kertoo tekevänsä yhteistyötä ohjelmistoyritysten kanssa sisällyttääkseen laitteeseen 1980-luvun parhaita peliklassikoita ennen toimitusten alkua.

Nähtäväksi kuitenkin jää riittääkö nostalgia antamaan vetoapua laitteen myynnissä.

Alkuvaiheessa Commodore PET -kännykkä tulee saataville Italiassa, Ranskassa, Saksassa ja Puolassa.

Tarjolle tulee kaksi versiota, joista kevyempi 16 Gt:n versio maksaa noin 270 euroa ja 32 Gt:n versio maksaa noin 330 euroa.

Laitteissa on myös ylimääräinen muistikorttipaikka kapasiteetin lisäämiseksi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja