Näin traaginen sukellusturma Taivalkoskella tapahtui: Onnettomuudessa kuollut sukeltaja oli kokenut ammattilainen – "Tapahtuma on hyvin ikävä"

Taivalkosken Latvalammen sukellusonnettomuudessa kuoli 11. kesäkuuta laitesukeltaja, joka oli suorittamassa huoltotöitä lammella sijaitsevalla kalanviljelysaltaalla.

Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle illalla kello 19.20, kun rannalla ollut henkilö oli menettänyt yhteyden sukeltajaan. 

Sukeltaja oli ollut sukelluksissa vesistöön johtavan putken luona, kun hän joutui putkesta tulleen voimakkaan imun kohteeksi. Hän oli jäänyt putken suulle jumiin, eikä päässyt siitä irti.

Sukeltaja oli ulkopaikkakuntalainen

MTV Uutiset tavoitti tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Tuulenkarin.

– Menehtynyt sukeltaja oli suorittamassa työtehtävää, eli poistamassa kalanhoitoaltaan poistoputkeen juuttunutta juurakkoa. Sitten sattui jotain, Tuulenkari kertoo.

Tuulenkari kertoo, että poliisi tutkii tapausta kuolinsyytutkintana ja poliisitutkinta on vielä kesken. Sukeltaja ei myöskään ollut paikkakuntalainen.

– Sukeltaja ei ollut paikkakuntalainen, hän oli Oulusta, Tuulenkari sanoo.

"Onnettomuus on hyvin ikävä"

Sukeltaja oli tutkinnanjohtajan mukaan kokenut ammattilainen.

– Käsittääkseni sukeltajalla oli kokemusta useampi vuosi. Oli harrastanut ja tehnyt vastaavanlaisia sukellustehtäviä aiemminkin. Poistanut esimerkiksi esteitä pohjasta. Käsittääkseni kyseessä oli siis hyvin kokenut sukeltaja.

Tuulenkari lupaa tiedottaa asiasta, kun onnettomuudesta selviää lisätietoja.

– Pyrin tiedottamaan hyvin, kun saan enemmän ja konkreettisempaa tietoa. Tässä vaiheessa tiedot ovat minimaaliset. Tapahtuma on hyvin ikävä, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat