Mainos

Näin teet kurpitsalyhdyn

Kunnon kurpitsalyhty on halloweenin ehdoton symboli ja tuo mukavasti valoa syksyisiin iltoihin. Näillä ohjeilla perinteinen Jack-O-Lantern onnistuu varmasti.

Kurpitsalyhdyn tekeminen alkaa oikeanlaisen kurpitsan valitsemisella. Keskikokoinen on paras, sillä liian suuri kurpitsa saattaa menettää muotonsa kaiverrettuna. Kurpitsan pitää myös olla tarpeeksi kiinteä.

Aloita kurpitsalyhdyn tekeminen kovertamalla sisus pois. Sisuksen voi hyvin käyttää esimerkiksi kurpitsapiirakan täytteenä tai keitossa.

Leikkaa suurehko aukko kurpitsan päälle. Koverra tämän jälkeen siemenet ja kurpitsaliha pois. Muista, että kurpitsa kutistuu lämmetessään. Leikkaa reikä myös pohjaan. Kynttilä tulee asettaa palamattomalle alustalle, ei kurpitsan pohjalle. Kurpitsa lasketaan kynttilän päälle.

Kurpitsan "naamaa" koverrettaessa on syytä olla tarkkana. Piirrä ensin ääriviivat tussilla kurpitsaan. Käytä tarpeeksi terävää veistä. Harjoittele ensin paperin kanssa.

Kurpitsan korvikkeet

Kurpitsalyhdyn voi tehdä myös ilman kurpitsaa. Kaunis lyhty syntyy esimerkiksi paperimassasta tai kartonkia ja silkkipaperi käyttäen. Tällaisten lyhtyjen kohdalla on erityisen tärkeää huolehtia paloturvallisuudesta, sillä ne syttyvät helposti.

Paperimassa syntyy helposti liottamalla sanomalehtipaperisilppua vesiastiassa. Joukkoon lisätään liisteriä, kunnes massa on rakenteeltaan sopivaa eikä liian vetistä. Mukaan kannattaa sekoittaa myös hieman askarteluliimaa.

Päällystä täysi ilmapallo paperimassalla. Muista jättää alle ja päälle aukot, jotta lyhdystä ei tule umpinainen. Odota massan kuivumista ja poista pallo. Voit hioa massa sileäksi ja maalata sen haluamallasi tavalla.

Teksti: Tuulikki Laine / MTV3

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja