Näin Tarja Halosen tyyli on muuttunut - katso kuvat!

Tarja Halonen valittiin Suomen tasavallan presidentiksi perjantaina tasan yhdeksän vuotta sitten. Vuosien mittaan presidentin pukeutumistyyliä on sekä arvosteltu että kiitelty.

Presidentti Tarja Halonen sai aikaan suuren laukkukeskustelun niin kutsutulla muumilaukullaan. Laukku oli Halosen mukana vuonna 2000 Ruotsiin järjestetyllä valtiovierailulla. Laukkua ei pidetty ylellisenä, vaan edustustilaisuuteen liian suurikokoisena.

Vuonna 2002 Tarja Halonen vieraili Etelä-Koreassa pukeutuneena suomalaisen naisen käyttämiin perusväreihin, mustaan ja siniseen. Kuvassa presidentin oikealla puolella Etelä-Korean kauppaministeri Hwang Doo-Yeon.

Itsenäisyyspäivän vastaanotolla vuonna 2004 presidentin yllä nähtyä asua on luonnehdittu napakymppivalinnaksi. Ritva Fallan suunnittelema pelkistetty samettipuku toi myös Halosen hoikistuneen olemuksen hienosti esiin.

Presidentti ei halunnut erottua massasta pukeutumisellaan vuoden 2006 presidentinvaalikierroksella. Kallion tyttö valitsi käytännöllisen toppatakin ja -lakin jalkauduttuaan Helsingin työttömille asema-aukiolla joulukuussa 2005.

Viime syksynä Tarja Halonen hemmotteli itseään ottamalla rakennekynnet. Samalla presidentin look muuttui astetta tyylikkäämmäksi ja huolitellummaksi.

Myös Halosen asu viime joulukuun itsenäisyyspäivän vastaanotolla sai monen huokaamaan ihastuksesta. Tarja Halosta luonnehdittiin muun muassa "tyylikkääksi, aikuiseksi naiseksi ilman frilloja, led-valoja ja rinnuksille unohtunutta kolisevaa kattilankantta."

Tarja Halonen aloitti virassaan Suomen tasavallan presidenttinä 1. maaliskuuta 2000.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat