Mainos

Näin suurimmat vakuutusyhtiöt korvaavat myrskytuhoja

Tapani-myrskyn aiheuttamat tuhot työllistävät myös vakuutusyhtiöitä. Vakuutusyhtiöt ovat saaneet jo runsaasti korvaushakemuksia ja niiden kustannukset yhtiöille voivat nousta kymmeniin miljooniin euroihin.

Finanssialan keskusliiton mukaan eniten korvauksia maksetaan yksityismetsien omistajille. Rakennusten vauriot aiheuttavat vakuutusyhtiöille toiseksi suurimmat kustannukset.

Ainakin suurimpien vakuutusyhtiöiden korvauskäytännöt ovat varsin yhteneväisiä, mutta pieniä eroja löytyy. Myrskyn aiheuttamia tuhoja rakennuksille korvataan eri vakuutusyhtiöissä hieman eri tavoin.

OP-Pohjolalla laaja kotivakuutus ja omakoti-vakuutus korvaavat rakennustuhot. Yhtiön suppea kotivakuutus korvaa tuhot, mikäli tuuli on ollut yli 20 metriä sekunnissa.

Ifillä suppea kotivakuutus korvaa myrskyn rakennuksille aiheuttamat vauriot. Tapiolalla laaja, tavallinen tai suppea kotivakuutus korvaa vahinkoja.

Mikäli pihan puusto tai kasvillisuus on kärsinyt myrskyistä, Ifiltä korvauksia saa jo suppealla kotivakuutuksella. OP-Pohjola maksaa puolestaan korvauksia laajalla kotivakuutuksella ja omakoti-vakuutuksella.

Alla olevasta taulukosta selviää tarkemmin eri vakuutusyhtiöiden korvauskäytännöt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.