Mainos

Näin suomalainen fanihulluus tarttuu - sveitsiläiset erottuvat katukuvasta

Suomen jääkiekkojoukkue kohtaa tänään Hartwall-areenalla Sveitsin. Loppuunmyydyssä areenassa tunnelman voisi olettaa kohoavan kattoon, kun sveitsiläisfanit haastavat suomalaiset kannustuksessa.

Suomalaiset lyövät katsomon sveitsiläiset lukumäärässä selvästi, mutta mistään hissukkaporukasta ei todellakaan ole kyse.

– Maiden fanikulttuureissa on suuria eroja. Sveitsin jäähalleissa lauletaan koko ajan pelin alusta loppuun eikä se vaadi edes alkoholia. Suomalaisten melko hiljainen istuminen ja hurraaminen vasta kun jotain hyvää tai huonoa tapahtuu ei ole ollenkaan tyypillistä heille, kertoo Sveitsin joukkueen team host Esa Siren.

Joukkueen fanit ovat erottuneet katukuvassa viitoissaan ja teräsmiesasuissaan. Onpa heitä erehdytty luulemaan SPR:n edustajiksikin.

– Naamiaistyyliä ei ole näkynyt normaalisti Sveitsin peleissä. Ennen suomalaisten asuille naureskeltiin. Nyt sveitsiläisillä on peruukkeja ja asuja, slovakeilla suden ja karhun päitä - suomalainen fanihulluus tarttuu ja täällä uskalletaan näyttäytyä erilaisissa asuissa, useita vuosia Sveitsissä pelannut ja valmentanut Siren sanoo.

Suomi-peli on hittimatsi

Sirenin saaman alustavan arvion mukaan sveitsiläisiä on saapunut Suomeen 250-300. Heille on myyty muun muassa neljän ja seitsemän päivän matkoja.

– Nythän Sveitsillä on mennyt todella hyvin, joten intoa riittää. Illan Suomi-peli on kuitenkin se todellinen hitti. Kunpa Sveitsin fanit istuisivat yhdessä klimpissä, niin tunnelma olisi taattu, Siren sanoo.

Sveitsi on kaatanut kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Kazakstanin ja Valko-Venäjän.

Fanit ovat parveilleet myös joukkueen hotellin edessä. Joukossa on kaikenikäisiä jääkiekkoihmisiä, jotka ovat halunneet pelaajien nimikirjoituksia keräilykortteihinsa.

Sirenin mukaan jotkut sveitsiläisfanit ovat olleet kauhuissaan kalliista lipuista ja kalliista oluesta.

– Tosin ihmettelen, etteivät he ole ottaneet näistä asioista selvää ennen tänne tuloaan.

Suomi-Sveitsi -ottelu nähdään CANAL+ MM-kiekko 24/7 -kanavalla kello 20:10, ilmaisella AVA-kanavalla kello 19:55 alkaen sekä Katsomo.fi:ssä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.