Mainos

Kiltti Sveitsi kohtaa illalla Suomen - uskomaton sattuma lentokentällä

Suomi kohtaa tänään jääkiekon MM-jäällä Sveitsin. Kahden kierroksen jälkeen A-lohkoa johtanut Sveitsi on aloittanut turnauksen kahdella voitolla - kuten Suomikin.

Joukkueen team host Esa Siren kertoo pelaajien olevan erittäin tyytyväisiä kisajärjestelyihin. Ruokahuolto, kuljetukset, Hartwall-areena - kaikki saavat pelaajilta kiitoksia.

– Sveitsiläiset tuskin poistuvat hotellistaan, eikä tähän liity mitään kieltoja. He vain ottavat nämä pelit helvatan tosissaan. Joukkueen tähdetkin käyttäytyvät vaatimattomasti ja tekevät kaiken esimerkillisesti, Siren kehaisee.

Hotellilla ei siis portsareita tarvita - alkoholin kanssa ei pelleillä kesken pelien. Joukkuehenki on todella hyvä, Siren kertoo. Ja tunnelmaa parantaa entisestään se, että Suomeen on saapunut useita satoja sveitsiläisfaneja.

Pelit ovat alkaneet Sveitsin kannalta mainiosti - kaksi peliä, kaksi voittoa. Sekä Kazakstan että Valko-Venäjä kaatuivat sveitsiläisten jalkoihin.

Poika kotiin, vanhemmat Suomeen

Täysin murheitta joukkue ei ole kuitenkaan selvinnyt. Siren kertoo eräästä traagisesta tapahtumasta, joka liikutti häntä itseäänkin.

Sveitsin ykköskentän laituri Simon Moser loukkasi polvensa sunnuntain ottelussa Valko-Venäjää vastaan. Moser on sivussa kaukalosta ainakin puoli vuotta.

Moser teki Sveitsin 3-2-voittoon päättyneessä ottelussa kaksi maalia.

– Kun hän sai tietää loukkaantuneensa pahasti, hän päätti lentää kotiinsa. Lentokentällä hän törmäsi kuitenkin vanhempiinsa, jotka olivat tulleet yhdeksän päivän matkalle Suomeen katsomaan poikansa pelejä, Siren kertoo.

– He eivät olleet kertoneet tulostaan, sillä he eivät halunneet aiheuttaa pojalleen paineita. Ei siinä ehtinyt muuta kuin nopeasti tervehtiä ja molempien matka jatkui, Siren sanoo.

Yhdeksän päivää Suomessa plus liput otteluihin ovat tulleet todennäköisesti melko kalliiksi Moserin maanviljelijävanhemmille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.