Näin sotilasasiantuntija kommentoi venäläisten poikkeuksellista antautumisvideota: "Vähintäänkin totuuden siemen on takana"

1:16
Apulaissotilasprofessori Antti Paronen kommentoi antautumisvideota.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt video, jossa taisteluajoneuvolla saapuvat venäläissotilaat antautuvat ukrainalaisten joukolle.

Ukrainan joukot ovat saavuttaneet voittoja ja työntäneet rintamalinjaa eteenpäin jopa 20 kilometriä Hersonin alueella. Perääntyessään venäläisjoukot ovat jättäneet jälkeensä runsaasti raskasta sotakalustoa, jota Ukrainan joukot ovat hyödyntäneet.

1:33
Katso miten venäläisten antautumistilanne eteni Hersonissa.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt video, jossa Ukrainan joukot saavat venäläisen BMP-2-taisteluajoneuvon. Jalkaväen taisteluajoneuvo saapuu ilmeisen sovitusti Ukrainan joukkojen eteen. Ajoneuvon tykin piipussa on valkoinen lippu, ja ajoneuvon sisältä nousee useita sotilaita kädet pystyssä.

– Kieltämättä kamera sattuu oikeaan aikaan oikeaan paikaan. Mikään ei poista sitä tosiasiaa, että tällaisia antautumiskäytäviä tuolla rintamalla on. Todennäköisesti rintamien yli, kielitaitoa kun on, pidetään yhteyttä kunhan tiedetään, kenelle vastapuolella soitetaan, apulaissotilasprofessori, majuri Antti Paronen kommentoi videon aitoutta Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Paronen lisää, että käytännössä tiedetään, että venäläisiä sotilaita on antautunut ukrainalaisille.

– Ehkä tässä vähintäänkin totuuden siemen on takana, oli video aito tai ei.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja