Näin sisustat terassin – katso ammattilaisen vinkit

Suomen kesä on lyhyt, mutta silti parvekkeet ja terassit kannattaa sisustaa tunnelmallisiksi olohuoneiksi ja ottaa niistä kaikki ilo irti.

Lämpölamput, viltit ja biotakat jatkavat terassikautta pitkälle syksyyn. Milla Alftan neuvoo sisustamaan ulkoterassit samaan tyyliin kuin sisätilatkin.

– Tänä kesänä laittaisin terassille ja parvekkeelle huurteisia pastellisävyjä. Puuteriset sävyt toimivat hyvin myös ulkotiloissa, Milla kertoo.

Puuterivärejä voi tuoda terassille matoilla, tyynyillä ja vilteillä. Markkinoilla on myös ulkokäyttöön tarkoitettuja kokonaan verhoiltuja kalusteita. Homesuojatut kankaat kestävät säiden vaihtelua.

– Jos terassilla on tilaa voi sinne tuoda myös bioetanolilla toimivan, hormittoman takan, joka luo tunnelmaa ja lämpöä. Takkoja löytyy niin pöytämalleja kuin vapaasti lattialla seisoviakin.

Sisusta terassi omia tarpeitasi varten, vähän sen mukaan mikä miellyttää silmää. Jos terassilla ruokaillaan, hanki tukeva pöytä ja kunnon tuolit, joissa on miellyttävää istua pitkiäkin aikoja. Satsaa muutenkin kalusteisiin. Ne maksavat hiukan enemmän, mutta ovat kestävämpi vaihtoehto, kun ei tarvitse joka vuosi ostaa uusia.

Lasitetulla parvekkeella, jossa parveke on sateelta suojassa, voi käyttää heppoisempiakin kalusteita ja tekstiilejä, mutta muualla kannattaa satsata kalusteisiin, jotka kestävät säiden vaihtelua. Tekstiilien tulee olla homesuojattuja, sillä ulkona on aina kosteampaa kuin sisätiloissa.

Muista myös valaistus. Kynttilänvalo ei välttämättä riitä oleskelu- ja grillausvaloksi syksyllä. Unelmien terassilla on ajateltu jo rakennusvaiheessa myös sähköntarvetta ja valaistusta. 

Terassin sisustuksessa vain mielikuvitus on rajana. Kannattaa kuitenkin satsata terassin toimivuuteen. Tavaroille täytyy olla paikkansa, niin terassillakin viihtyminen on helppoa.

Milla Alftan ja Eva Wahlström esittelevät vanhoja asuntomessutaloja Kautta aikojen komeimmat asuntomessut-ohjelmassa maanantaina klo 17.55 MTV3-kanavalla. 


 

Lue myös:

    Uusimmat