Näin silotat karheat hiukset

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia neuvoo muun muassa, kuinka saada karheat hiukset sileämmiksi, miten korostaa vihreitä silmiä ja kuinka valita meikkivoide rasvaiselle iholle.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Sopiva meikkivoide rasvaiselle iholle

Hei! Olisin tiedustellut mikä meikkivoide sopisi minulle. Ihoni on erittäin rasvainen t-alueelta. Murrosiänkin pitäisi jo olla ohi. Olen 45-vuotias ja ihoni on muuten hyväkuntoinen. Liftaava kiinnostaisi, mutta myös "valomeikkivoide" kuulostaa hyvältä. Entä onko puutereissa noita "valoa heijastavia pigmenttejä".

Riian vastaus:

Suosittelen sinua kokeilemaan Nivean Ideal Finish -meikkivoidetta ja puuteria. Koska kerrot T-alueen rasvoittuvan, tarvitset öljyttömän meikkivoiteen joka pitää ihosi mattapintaisena koko päivän. Meikkivoide tasoittaa ihon sävyä ja säilyttää sen kosteuspitoisuuden. Ideal Finish kivipuuterilla kiinnität meikkipohjan ja voit tarvittessa käyttää sitä myös korjailuun.

Ripsiväri, joka ei sottaa

Hei! Mikä ripsiväri pysyisi tarttumatta silmien alle ihoon? Ihoni rasvoittuu päivän mittaan ja vaikken laita ripsaria alaripsiin, niin silti yläluomista tarttuu väriä pulleahkoihin silmänalusiin. Ripseni ovat lyhyet ja silmäni pienehköt, lisäksi yläluomeni on raskas. Olen keski-ikäinen.

Riian vastaus:

Nivean Extreme Resist Lengthening Mascara lupaa kestää ripsissä 24h! Se pysyy siis hyvin, vaikka ihosi onkin rasvaisuuteen taipuvainen, eikä tartu ala- eikä yläluomille. Tämä ripsari antaa myös upeasti ripsille pituutta. Muista hankkia silmämeikinpoistoaineeksi Gentle Waterproof Eye Make-Up Remover, joka poistaa maskaran ripsistä hellävaraisesti mutta tehokkaasti.

Vihreiden silmien korostaminen

Hei! Haluaisin tietää, kuinka saisin korostettua suuria silmiäni, jotka ovat väriltään vihreät. Tahtoisin silmieni keräävän katseita. Mikä siis avuksi?

Riian vastaus:

Vihreille silmille tehokas silmämeikkisävy on liila tai luumu. Testaa uutta Nivean Chantal Thomass -kokoelman Creative Eyes Mono luomivärisävyä 29 Amour de Violette ja silmiesi vihreys kerää varmasti katseita!

Luonnonkiharat hiukset suoriksi

Miten saisin luonnonkiharat hiukseni pysymään suorina? Minulla on luonnonkiharat hiukset, eivätkä ne pysy mitenkään siistinä. Kun suoristan niitä, ne eivät kestä kuin hetken ennen kuin ne ovat taas kuin harakanpesä. Entä miten minun kannattaisi leikkauttaa hiukset?

Riian vastaus:

Luonnonkiharat hiukset tarvitsevat tehokkaat ja lämpöaktiiviset tuotteet avuksi suoristamiseen. Pese tukka Nivean Straight & Easy -sarjan sampoolla ja hoitoaineella.

Käytä tueksi Straight & Easy suoristavaa hoitovoidetta. Se suoristaa tukkaa ilman fööniäkin, mutta jos kutrisi ovat hyvin kiharat ja haluat lopputuloksesta piikkisuoran, tarvitset toki sekä fööniä että muotoilurautaa. Tuote suojaa hiuksia kosteudelta ja näin tukka ei mene niin helposti pörröiseksi päivän mittaan.

Kun suoristat hiuksia, vedä rauta hiusosion läpi yhden tai korkeintaan kaksi kertaa, maltilla ja rauhallisesti. Monta kertaa tukan sukiminen raudan kanssa saa sen sähköistymään ja näyttämään karvaiselta.

Viimeistele kampaus Diamond Gloss kiiltosuihkeella ja silota pinta sen avulla kiiltäväksi ja siistiksi.

Hiusmalliasioista sinun kannattaa ottaa yhteys kampaajaasi. Koska en näe kuvaasi, on mahdotonta suositella sinulle sopivaa tukkatyyliä. Ammattitaitoinen kampaaja keksii sinulle varmasti muodikkaan ja kiharille kutreillesi sopivan lookin.

Kestävä eyeliner

Mikä olisi hyvä ja kestävä musta eyeliner? Ihoni on sekaiho, joten se on välillä kuiva, varsinkin nenäiholla. Mitkä olisivat hyviä ihorasvoja, jotta meikkikin pysyisi nättinä ilman kuivumista?

Riian vastaus:

Pitkäkestoinen nestemäinen eyeliner on Nivean Liquid Eyeliner tussimainen rajausväri. Se pysyy hyvin ja saat tehtyä sillä tarkan rajauksen. Et kerro ikääsi, mutta suosittelen sinulle Oxygen Power Reviving Day Care -kosteusvoidetta. Se kosteuttaa ihoa tehokkaasti, on erinomainen meikinalusvoiteena ja tekee ihosta ihanan raikkaan tuntuisen. Ehdottomasti kokeilun arvoinen tuote - suosittelen!

Korosta ruskeita silmiä

Heippa! Minulla on ruskeat silmät, jotka eivät yleisilmeeltään ole kovinkaan tummansävyiset kumminkaan, vaikka monia ruskean eri vivahteita niistä löytyykin.

Haluaisin korostaa silmieni vaaleaa kultaankin vivahtavaa väriä. Kertoisitko miten saisin silmieni väristä oikein säihkyvän ja intensiivisen? En myöskään ole löytänyt itselleni sopivaa poskipunasävyä, sillä ihoni on hyvin vaalea ja punertava.

Riian vastaus:

Panosta silmämeikissäsi vahvaan rajaukseen. Tee intensiivinen rajaus ripsen tyveen Eye Line & Design mustalla kynällä ja pehmennä lopputulosta Creative Eyes Trio -paletin sävyillä 817 Sienna. Laita rajaus myös silmän sisäpuolelle ja levitä ripsiin reilu kerros mustaa maskaraa.

Poskipunaksi hyvä valinta vaalealle iholle on Stay Real Blush 01 Shades of Rose. Saat sillä hennon punan poskille, eikä lopputulos ole liian näkyvä tai räikeä.

Apu karkeille hiuksille

Moi! Minulla on pitkät vaaleat, värjäämättömät ja hyvin kuivat ja takkuiset hiukset. Pesen hiukset päivittäin hoitoaine-shampoolla, laitan hoitoainetta ja pyyhekuiviin hiuksiin vielä suihkutettavaa hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Hiukseni ovat silti latvoista hyvin karkeat ja lähes jokainen hius on haarainen, vaikka ne tasoitettiin viime kuussa. Tarvitsen apua, jotta hiukseni olisivat sileämmät ja eivät olisi takussa muutaman minuutin päästä kun olen harjannut ne.

Riian vastaus:

Kokeile kuiville hiuksillesi Nivean Intense Repair sarjan tuotteita. Sampoo ja hoitoaine elvyttävät hiuksia syvävaikutteisesti ja ehkäisevät hiusten katkeilemista ja haaroittumista. Samasta sarjasta löytyy myös hoitovoide, joka tekee hiuksista helposti kammattavat ja silottavat niiden pintaa.

Ota myös käyttöön Intense Repair naamio. Voit käyttää sitä 1-2 kertaa viikossa. Pese ensin tukka ja levitä pyyhekuiviin hiuksiin naamiota ja anna vaikuttaa 5-10 minuuttia ja huuhtele pois. Lisää naamio käsittelynkin jälkeen vielä hoitovoidetta.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat