Näin säilytät luonnollisen rusketuksen pitkään

Oikeilla vinkeillä kauniisti ruskettunutta ihoa voi vaalia siten, että rusketus kestää pitkään kauniina.

Suomen kesä on lyhyt ja luonnollista rusketusta haluaa varjella aurinkoisten päivien jälkeen kaikin keinoin. Kuinka luonnollisen rusketuksen saa kestämään mahdollisimman pitkään upeana? Helmi kokosi yhteen käyttökelpoiset vinkit.

Kosteuta ihoa kärsivällisesti

Paras keino rusketuksen varjelemiseksi on kärsivällinen kosteuttaminen. Ensimmäinen kompastuskivi, johon aurinkoisten päivien jälkeen sortuu helposti, on juuri kosteusvoiteen käytön unohtaminen. Kun iho on kuiva, halkeilee rusketus helposti pois.

A-vitamiini auttaa kosteuttamisessa

Aurinko kuivattaa ihoa, mutta A-vitamiini auttaa säilyttämään ihon luonnollisen kosteustasapainon – ja samalla rusketuksen. Tarjolla on sekä suihkusaippuoita että kosteusvoiteita, jotka sisältävät A-vitamiinia. Ihoa hellivää vitamiinia voi nauttia myös kapseleina purkista.

Popsi porkkanaa

Porkkanan sisältämien karotenoidien syöminen tuo kasvoille kellertävän hehkun. Karotenoidien kultaama ihonväri syntyy muutamassa kuukaudessa ja kestää niin kauan kuin porkkanaa jaksaa popsia. Karotenoideja sisältävät sekä tuoreet porkkanat, että erilaiset aurinkokapselit.

Vältä ihon kuorimista

Vaikka iholle ajoittainen kuoriminen tekee hyvää, edesauttavat etenkin mikrokiteitä sisältävät kuorinta-aineet rusketuksen haalistumista. Kuorinta-aineet poistavat ihon pinnasta kuollutta solukkoa, mutta rusketustaan ihailevan epäonneksi myös ruskettunutta ihosolukkoa. Jos mielii säilyttää kauniin rusketuksen pitkään, kannattaa aurinkoisina aikoina käyttää vahvojen kuorinta-aineiden sijaan mahdollisimman hellävaraisia puhdistusaineita.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja