Mainos

Näin saat edullisesti uuden ilmeen kesämökillesi

Miten tuunata kesämökki uuteen uskoon pienellä budjetilla? Maikkarin Kesä T.I.L.A. -ohjelman pirteä juontaja Milla Alftan jakoi parhaat sisustusvinkkinsä.

Milla Alftan on tutustunut lukuisiin suomalaisiin kesämökkeihin Kesä T.I.L.A. -ohjelman puitteissa. Kuvauksissa hän on nähnyt toinen toistaan lumoavampia kesäkoteja.

– Mieleen on jäänyt etenkin ihania kasvimaita ja istutuksia. Ja se, että mökillä ihmisillä on monesti vajoissa kaikkea tavaraa, suoranaisia aarteita, joita ei ole ajateltukaan käyttää sisustuksessa, Milla ihastelee.

Mökkien sisustus ja varustelutaso eivät kuitenkaan saa ainoastaan kiitosta, vaan parantamisen varaakin löytyy. Millan mielestä suomalaiset tinkivät liian helposti mökkinsä mukavuudesta.

– Monesti mökille viedään semmoisia tavaroita, joita kotona ei enää käytetä: rikkinäisiä, epämääräisiä esineitä ja huonekaluja. Lomaillessa haluaisi lepuutella hermoja, mutta sitten mökki onkin täynnä toimimattomia juttuja.

Sisustus syntyy mökin luonteesta

Vanhoista kalusteista ei välttämättä kuitenkaan kannata hankkiutua eroon, vaan ne voi korjata ja tuunata uuteen uskoon.

– Tuunaamalla kaikkea vanhaa saa vaikka mitä aikaan. Kannattaa kaivaa vähän varastoista ja vajoista esineitä, joiden kanssa voi hassutella ja käyttää mielikuvitusta. Sillä tavalla saa vähällä rahalla paljon aikaan, Milla vinkkaa.

Esimerkiksi vanhoja työkaluja voi laittaa vajan oveen koristeeksi, vanhoja kippoja voi käyttää tunnelmallisina kynttilänalustoina. Milla muistuttaa, että uudelleen sisustaminen lähtee aina mökin luonteesta käsin.

– Esimerkiksi parittomia astioita saa olla, jos ne sopivat tunnelmaan. Jos kyseessä on enemmänkin huvilatyyppinen mökki, jossa vietetään aikaa ympäri vuoden, sitten kaivataan enemmän kodin mukavuuksia.

Millaisia vinkkejä Milla antaa remontoimiseen pienellä budjetilla? Entä miten huussista saa salonkikelpoisen?Lue koko juttu MTV3.fi:n Koti & Makuja -osiosta.

Myytävät loma-asunnot kunnittain

Mistä sinä etsit loma-asuntoa? Tilaa oma hakuvahtisi Jokakoti.fi-palvelusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.