Mainos

Näin Rinne ja Urpilainen kommentoivat tehtävien vaihtoa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo toivovansa, että entisen puheenjohtajan Jutta Urpilaisen nostaminen eduskunnan pankkivaltuustoon tulkitaan myös sovinnon eleeksi.

– Toivottavasti se sellaiseksikin tulkitaan, mutta kysymys on työtehtävien hoitamisesta, Rinne vastasi kysyttäessä, onko tehtävien vaihto sovinnon ele.

Rinne perusteli päätöstä pääsoin sillä, että hänellä on paljon työtä puolueen johtamisessa, kun kannatusluvut ovat alhaalla. Hän mainitsi myös pankkivaltuuston vähäisen naismäärän.

Rinne kertoo tehneensä aloitteen asiassa.

Rinteen ja Urpilaisen huonoja välejä on puitu viime aikoina julkisuudessa. Entinen valtiovarainministeri Urpilainen joutui jälleen pettymään pari viikkoa sitten, kun hän jäi ilman toivomaansa paikkaa eduskunnan pankkivaltuustossa, jossa hän oli ollut.

Rinne ja Urpilainen kahvittelivat tänään eduskunnassa samassa pöydässä ennen täysistunnon alkua.

Urpilainen kertoo olleensa yllättynyt, kun Rinne tarjosi hänelle tehtävien vaihtoa. Hän sanoo olevansa iloinen ja tyytyväinen siitä, että saa jatkaa työtään pankkivaltuustossa.

– En näe, että tässä olisi ollut mistään riidasta kyse, että sovintoa tarvitsisi erikseen tehdä, Urpilainen vastasi kysyttäessä, riittääkö tehtävien vaihto sovinnon eleeksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja