Mainos

IS demarisovun taustoista: Puoluejohto säikähti

Lähde kertoo Ilta-Sanomille, että Antti Rinne luopui valtuustopaikastaan Urpilaisen hyväksi, koska säikähti kentältä saamaansa palautetta.

SDP:n sisäinen lähde kertoo päivän Ilta-Sanomissa, että puolueen entiselle puheenjohtajalle Jutta Urpilaiselle tarjottiin paikkaa pankkivaltuustossa sen jälkeen, kun hänen ja puolueen toisen entisen puheenjohtajan Eero Heinäluoman huonoista väleistä uutisoitiin.

Sekä Heinäluoma että puolueen nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne luopuivat valtuustopaikastaan ja Urpilaiselle tarjottiin haluamaansa paikkaa pankkivaltuustossa.

– Tuli sellainen säikähdys, että ihan mitä tahansa ei voi tapahtua. Uskoisin, että heille on tullut paljon yhteydenottoja kentältä ja ihmiset ovat kyselleet, mitä tämä tarkoittaa ja onko Jutan kohtelu oikeudenmukaista, lähde kertoo Ilta-Sanomissa.

Lehti kertoi aiemmin, että Heinäluoma oli miehittänyt tärkeimmät paikat omilla luottohenkilöillään. Lähde epäilee, ettei valtuustopaikkaa tarjottu Urpilaiselle nytkään täysin vilpittömin aikein.

– Tekikö Rinne luopumistarjouksen aidosti vai oliko se enemmänkin tällainen koepallo. Että he arvelivat, että Jutta kieltäytyy.

Rinne kertoi eilen toivovansa, että Urpilaisen nousu pankkivaltuustoon tulkittaisiin sovinnon eleeksi, mutta perusteli päätöstä ennen kaikkea työtehtävien jakamisella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja