Näin prinssi Philipin kuolemaan reagoitiin: "Hän oli uskomaton mies"

3:20
Tällaisessa kunnossa vuonna 2017 eläkkeelle vetäytynyt prinssi Philip nähtiin julkisuudessa kesällä 2020

Kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip on kuollut 99-vuotiaana. 

Britannian hovi vahvisti perjantaina 9. huhtikuuta, että kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip on kuollut. Prinssi oli kuollessaan 99-vuotias ja menehtyi hovin mukaan perjantaina rauhallisesti kotonaan Windsorin linnassa.

Hovin virallisella Instagram-tilillä julkaistiin tiedote prinssin kuolemasta arvovaltaisen kuvan kera. 

– Hänen majesteettinsa kuningatar on syvästi surullisena ilmoittanut rakastetun aviomiehensä, hänen kuninkaallisen korkeutensa Edinburghin herttua prinssi Philipin kuolemasta, tiedote alkaa.

– Hänen kuninkaallinen korkeutensa kuoli rauhallisesti tänään aamulla Windsorin linnassa. Kuninkaallinen perhe ja ihmiset ympäri maailmaa surevat yhdessä hänen poismenoaan.

Pian kuvan alle tulvi runsaasti suruvalitteluja.  

– Suruvalitteluni. Miten ihanan elämän hän saikaan elää. Nuku rauhassa. 

– Hän oli uskomaton mies. Suruvalitteluni. 

– Heidän avioliittonsa oli todellinen esikuva. 

– Tulemme ikävöimään sinua. Kiitos siitä miten omistit elämäsi palvelulle. 

Myös prinssi Williaminja herttuatar CatherinenInstagram-tilillä jaettiin sama kuva ja teksti poismenneestä prinssistä. Samoin tekivät myös prinssi Charles ja hänen vaimonsa. 

Julkkikset jakoivat suruvalittelunsa

Monet julkisuudesta tunnetut henkilöt ovat myös julkaisseet sosiaalisessa mediassa suruvalittelunsa ja kiitokset prinssille tämän työstä. 

– Todella mahtava britti, joka omisti elämänsä epäitsekkäälle julkiselle työlle ja oli todellinen tuki hänen korkeudelleen, kuningattarelle. Todella surullinen päivä maallemme, Piers Morgan kirjoittaa. 

– Todella surullisia uutisia prinssi Philipistä. Hän oli persoona, kuten ilkikurinen isoisä, muusikko Boy George kirjoitti. 

Julkkiskokki Jamie Oliver uudelleen julkaisi omalle Instagram-tililleen hovin päivityksen ja lisäsi suruvalittelunsa mukaan. 

– Otan osaa koko sydämestäni prinssi Philipin poismenosta, koko kuninkaalliselle perheelle. Uudelleen julkaisin hänen majesteettinsa suruilmoituksen, jossa hän ilmoitti rakkaan aviomiehensä, hänen kuninkaallisen korkeutensa, Edinburghin herttua prinssi Philipin poismenosta, Oliver viestittää (huom. vapaa suomennos). 

Prinssi Philip jättäytyi eläkkeelle kuninkaallisista edustustehtävistään vuonna 2017, jonka jälkeen häntä nähtiin julkisuudessa enää hyvin harvakseltaan. Viime kesänä hän kuitenkin edusti vielä hyvävoimaisena.

Prinssi oli hiljattain kuukauden sairaalahoidossa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja