Näin piristät sisustusta jopa ilmaiseksi!

Vielä ei ole aika valmistautua jouluun, mutta koti kaipaisi jotain piristystä. Kurkkaa liinavaatekaappiin ja ota ompelukone esiin ja sakset käteen.

Ennen kuin ryhdyt päivittelemään vanhentunutta sisustusta, tartu moppiin. Siivoaminen on helpoin tapa saada koti näyttämään hetkessä paremmalta. Siivouksen lomassa voit laittaa tavarat järjestykseen ja karsia ylimääräistä. Jos koti näyttää tylsältä vielä siivoamisen jälkeen, on aika tarttua järeämpiin aseisiin.

Askartele uusia tyynynpäällisiä

Helpoin tapa tuoda väriä kotiin ovat erilaiset sohvatyynyt ja sisustustaulut. Niiden avulla sinun ei tarvitse ryhtyä dramaattisiin ja kalliisiin muutostöihin, mutta kodin ilme muuttuu hetkessä. Voit tehdä tyynyn- tai taulunpäällisiä itsekin hyödyntämällä vaikkapa vanhat verhot tai pussilakanat.

Tartu pensseliin

Saisiko sisustus potkua uudesta seinämaalista? Tai näyttäisikö lipasto uudelta, jos se saisi pirteän maalikerroksen? Älä maalaa suuria pintoja, jos epäröit lainkaan lopputuloksen onnistumista. Lähde liikkeelle pienistä yksityiskohdista ja kalusteista, mutta varmistathan ensin, että maali sointuu kauniisti muuhun sisustukseen.

Oksista kauniita kimppuja

Myös luonnon antimet kannattaa hyödyntää ennen kuin maa peittyy lumeen. Kerää maahan pudonneita oksia ja käpyjä ja maalaa ne esimerkiksi valkoisella spray-maalilla. Oksista tulee upeita katseenvangitsijoita suuressa maljakossa. Kaiva jouluvalot esiin, ja päällystä oksat niillä, jolloin kotisi saa myös kaipaamaansa valoa pimeänä vuodenaikana.

Järjestele kalusteet uudelleen

Jos kalusteesi näyttävät mielestäsi vanhentuneilta, kokeile siirtää ne uusiin muodostelmiin. Nojatuolit näyttävätkin yllättäen aivan erilaisilta toisessa kohdassa. Voit tehdä myös tauluista uusia muodostelmia. Tämä on helppo tapa päivittää sisustusta, vaikka todellisuudessa mikään ei muutu.

Piristystä tuoksuista

Voit muuttaa huoneen tunnelmaa myös tuoksuin. Erilaiset sisustustuoksut ovat hauska tapa tuoda uusi vivahdus huoneeseen, samoin kukat. Saatat yllättyä, jos tarkistat ruokakaupan kukkavalikoiman. Voit löytää kauniita kimppuja murto-osalla kukkakaupan hinnasta. Kukkakimppu näyttää erityisen kauniilta hohtavan puhtaassa ympäristössä, joten kimppu myös kannustaa sinua huolehtimaan viikkosiivouksesta.

Käytä ruoka-aineita luovasti

Käytä mielikuvitustasi ja tee hedelmistä ja vihanneksista pirteitä kimppuja ja asetelmia. Kuka sanoo, että yrttikimppu ei olisi yhtä kaunis kuin ruusukimppu?

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat