Näin pidennät käsilaukkusi käyttöikää

Hyvä laukku on naisen paras ystävä, ja arvokas luottoveska kaipaa aivan omanlaistaan huoltoa. Näillä vinkeillä pidät käsilaukkusi virkeänä pitkään!

Varastoi laukkusi kuten kenkäsi. Kääri laukku puuvillakankaaseen, ja säilö se koriin tai muovilaatikkoon. Varmista, että astia on tarpeeksi suuri, jottet taita laukkua tarpeettomasti. Laukun täytyy myös saada hengittää.

Jos laukku ei pysy varastossa pitkään, säilytä se pystyasennossa, mieluiten hyllyllä lattian sijaan.

Jos omistat useita laukkuja ja varastoit ne ahtaaseen tilaan, peitä mahdolliset metallirenkaat, logot ja muut koristeet kankaalla tai silkkipaperilla. Näin ne eivät painaudu ja jätä jälkiä muihin laukkuihin.

Laukku säilyttää muotonsa, kun täytät sen paperilla. Kuplamuovi on kätevä vaihtoehto, sillä se ei houkuta koita kuten nenäliinapaperi.

Jos kyseessä on kallis laukku, vältä meikkien ja muiden mahdollisesti tahraavien aineiden kuljettamista siinä. Jemmaa rasvat ja voiteet pussukkaan, ja vältä myös mustekynien kanniskelua laukun pohjalla. Varo kampaamossa runsaana leijuvia hiuslakkajäämiä, jotka tahraavat laukun helposti. Designerveskan voikin suosiolla varata erikoistilanteisiin, ja jättää kauppareissut tavallisen laukun kanssa hoidettavaksi.

Joka laukun puhdistusvinkit

Toisinaan laukku kaipaa puhdistusta, tai ainakin pientä raikastusta. Älä koskaan levitä puhdistusainetta suoraan laukulle. Toimi kuten hiusvärien kanssa: testaa pieni määrä puhdistusainetta laukun huomaamattomaan kohtaan. Jos aine ei sovikaan veskasi materiaalille, se ei pilaannu kokonaan.

Käsittele nahkaiset laukut hoitosuihkeella. Älä kuitenkaan hoida mokkanahkaa samoilla tuotteilla, vaan harjaa se puhtaaksi mokkanahan huoltoon valmistetulla harjalla.

Käytä laukun puhdistamiseen valkoista pyyhettä. Näin vältät mahdolliset tahrat, joita tummemmasta kankaasta voisi irrota.

Halvasta laukusta rasvatahran saa irti sitruuna-astianpesuaineella ja vedellä. Designerlaukkua ei kuitenkaan kannata puhdistaa itse, vaan jättää homma suosiolla ammattilaiselle.

MTV3

Lähde: Thefrisky.com, Handbags-luggage.suite101.com, Fashion-era.com, Shefinds.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja