Mainos

Näin paljon Helsinki säästää kotihoidossa – ”Onko säästö iso vai pieni, se on mielipideasia”

Helsingin kaupunki päätti karsia kotihoidon ateriavaihtoehtojen määrää ja nostaa aterian ja kotiinkuljetuksen hintaa. Hinnanostolla haetaan satojentuhansien eurojen säästöä.

Vuoden alusta pääruuan, salaatin sekä jälkiruuan sisältävän aterian hinta nousi 6,3 eurosta 7 euroon. Kuljetuksen hintaa nostettiin 2 eurosta 2,5 euroon. Yhteensä kotiinkuljetetulle lämpimälle aterialle tulee hintaa Helsingissä 9,50 euroa. Vielä viime vuonna ateria maksoi 8,30 euroa. Vuoden alussa voimaan tulleen muutoksen myötä aterian hinta nousi huimat 15 prosenttia.

Yhteensä hinnannostosta syntyvät säästöt liikuvat ainakin 400 000 eurossa, arvioi Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston talous- ja strategiapäällikkö Jussi Lind. Viime vuonna sosiaali- ja terveysvirasto maksoi kotiaterioista 1,56 miljoonaa euroa. Näin ollen säästöä odotetaan syntyvän noin 26 prosenttia.

- Onko säästö iso vai pieni, se on mielipideasia. Onhan se prosentuaalisesti iso summa. Toisaalta jos ajatellaan sosiaali- ja terveysviraston budjettia, summa on aika pieni, Lind arvioi.

Hinnannostosta aiheutuvat säästöt on helppo laskea. Sen sijaan ateriavaihtojen karsimisen tuomat säästöt ovat vain arvauksia. Arvailuun Lind ei lähteä.

Kotihoidon ateriatoimituksista vastaa Helsingissä Palmia. Viime vuonna aterioita toimitettiin koteihin 482 000 kappaletta, eli keskimäärin 1321 ateriaa päivässä.

Äänestys

Pitäisikö maito ja leipä säilyttää kotihoidon aterioissa?

Kyllä

Ei

Pitäisikö maito ja leipä säilyttää kotihoidon aterioissa?

Kyllä 97%

Ei 3%

97%
3%
ääniä 9209 kpl

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.