Näin pääset steariinitahrasta eroon

Syksy on kynttilöiden kulta-aikaa, joten steariinin läikkymiseltä voi olla vaikea välttyä. Tahra on helppo puhdistaa kovalta pinnalta, mutta tekstiileihin se tarraa tiukasti kiinni.

Kynttilöiden valmistuksessa käytettävä steariini on luonnollinen rasvahapposeos. Rasvatahraa puhdistanut tietää, miten vaikeaa sen irrottaminen on, mutta Martat neuvovat, miten pääset steariinitahrasta eroon.

Steariinitahra on helppo puhdistaa kovasta pinnasta. Odota, että steariini on kovettunut ja raaputa se pois. Mikäli tahra ei irtoa raaputtamalla kokonaan, kostuta siivousliina kuumalla vedellä ja laita se tahran päälle hetkeksi vaikuttamaan. Sen jälkeen pyyhi tahraa liinalla ja kuivaa lopuksi.

Tahran poistaminen on hieman hankalampaa, jos se tarttuu tekstiileihin. Toimi kuten edellä ja anna tahran jähmettyä ennen kuin raaputat sen pois. Steariini jättää jälkeensä rasvatahran, josta pääset eroon imeyttämällä imukykyiseen paperiin tai kankaaseen. Varothan kankaita, jotka eivät kestä kuumuutta!

Kun peset tekstiilin, voit hangata tahrakohtaa vielä sappisaippualla, pyykinpesunesteellä tai tahranpoistoaineella. Jos tahra ei lähde edes pesussa, voit kokeilla lakkabensiiniä. Hiero päälle vettä ja saippuaa ja huuhtele. Lopuksi pese pesuohjeen mukaan.

Harkitse kahdesti tekstiilin silittämistä, sillä se voi tuoda tahrakohdan uudelleen esiin.

Lähde: Martat

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat