Mainos

Näin naiset ajattelevat maksullisista naisista

Viaton tyttörukka, julkea portto, käytännön seksuaaliterapeutti tai rohkea anarkisti – itseään myyvä nainen ei jätä ketään kylmäksi. Mutta onko maksullisesta naisesta kanssasisariensa samaistumiskohteeksi?

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen herätti syksyllä 2009 kiivasta julkista keskustelua prostituutiosta esittämillään myönteisillä lausunnoilla. Kansanedustajan yhtenä perusteluna oli, että jokaisella on oikeus omaan ruumiiseensa ja siksi myös oikeus tehdä sillä mitä haluaa. Kiljusen jälkeen myös tamperelainen poliitikko Anna Kontula on esittänyt kiivaasti julkisuudessa prostituoituja tukevia mielipiteitään.

Sama peruslähtökohta on myös monilla naisilla. Seksiä myyvät naiset eivät heidän mielestään lähtökohtaisesti tee mitään väärää.

– Jos ihminen vapaaehtoisesti myy seksiä ja on valmis sitä tekemään, niin en minä sitä voi tuomita, Linda, 41, sanoo.

Melkein samaan hengenvetoon hän kuitenkin lisää:

– Mietin kyllä, onko se koskaan todella vapaaehtoista?

Seksin myyjä – lapsuuden unelma-ammatti?

Itseään myyvä nainen ei herätä muissa naisissa halua tuomitsemiseen. Taustalle jää kuitenkin epäilys, onko valinta seksin myymisestä todellisuudessa vapaaehtoinen ja vilpitön.

Ajatus seksin myymisestä hämmentää monia. Useimmat ovat yhtä mieltä siitä, että aikuisella ihmisellä on oikeus tehdä ruumiillaan mitä haluaa. Samalla heitä kuitenkin mietityttää, miksi joku olisi valmis käyttämään oikeutta omaan kehoonsa niin äärimmäisellä tavalla.

– Maksullisen naisen näkeminen saa minut miettimään, että arvostaako tuo nainen todella itseään, vaikka niin väittäisikin, Krista, 28, tunnustaa.

– Itse ihmettelen, miksi joku on esimerkiksi valmis leikkimään omalla terveydellään? Liisa, 34, puolestaan ihmettelee.

Naiset eivät myöskään pysty mieltämään itsensä myymistä ammatiksi. Monet kuitenkin ymmärtävät syitä toiminnan taustalla.

– Onhan niitä siivoojia ja hoitajiakin. Monissa ammateissa on oma ruumis käytössä, niin miksi ei sitä sitten voisi käyttää seksinkin myymiseen, Krista pohtii.

– Hyvin vaikea minun on mieltää sitä ammatiksi. Pikemminkin sanoisin, että se on rahan hankintakeino, hän jatkaa.

– En jaksa uskoa siihen, että jollekin naiselle seksinmyyjän ammatti voisi olla suuri haave ja unelmien täyttymys samalla tavoin kuin esimerkiksi laulajan tai lakimiehen ura, Linda toteaa epäilevästi.

Nautinnollista seksiä rahaa vastaan

– Maksullisissa naisissa minua mietityttää, voivatko he nauttia seksistä myytyään aktin asiakkaalle, sillä onhan siellä joukossa aika kaameita miehiä, Liisakauhistelee.

Myös tapa, jolla nainen seksiä myy, vaikuttaa muiden naisten mielipiteisiin valitun ratkaisun mielekkyydestä.

– Olimme siskoni kanssa Thaimaan Pattayalla, jossa itseään myyvät tytöt tulivat kadulla vastaan käsissään paperilappu, johon oli piirretty kuvat eri asennoista ja merkitty viereen hinnat. Se oli hirvittävää, Krista sanoo kaukolomaansa muistellen.

– En pidä siitä, että maksulliset naiset tyrkyttävät itseään kadunkulmassa. Kai sen voisi hoitaa jotenkin tyylikkäämmin? hän kysyy.

Ansaintakeino vaikeassa elämäntilanteessa

Naiset myyvät ja miehet ostavat seksiä monilla tavoilla ja monissa eri paikoissa. Vaikeassa taloudellisessa tilanteessa seksin myyminen voi olla naiselle ainoa keino ansaita rahaa.

Kirsti, 56, muistaa ajan 1990-luvun laman jälkimainingeissa, jolloin hän kävi naisystäviensä kanssa kaupungin tanssiravintoloissa viettämässä iltaa.

– Kerran vessaan ryntäsi eräs ihan fiksusti pukeutunut keski-ikäinen nainen. Hän kertoi meille hämmentyneenä ja hieman kiihdyksissä, että tyylikkäästi pukeutunut herrasmies, jonka kanssa hän oli tanssinut, oli juuri tarjonnut hänelle 3 500 markkaa yöstä kanssaan. Hetken kuluttua vessaan tuli naisen perässä vieras naishenkilö, joka kysyi naiselta, että aikooko tämä lähteä miehen mukaan hotelliin. Kun tämä häkeltyneenä huudahti, ettei tietenkään, totesi toinen: "No, mä lähden sitten."

Rahalla saa ja helpolla pääsee

– Ihmettelen miehiä, jotka käyttävät maksullisia naisia, vaikka ihan varmasti heidän olisi mahdollista saada seksiseuraa ilmaiseksikin, Krista sanoo.

Jotkut naiset ymmärtävät miesten kiinnostusta maksulliseen seksiin ja pitävät setelien vaihtoa miehen kannalta helppona tienä.

– Kun mies maksaa naiselle seksistä, hän ilmaisee selkeästi, ettei muuta haluakaan. Aamulla ei tarvitse poistua pedistä punastellen ja tuntea morkkista miettimällä, että mahtoiko pahastikin loukata naisen tunteita, Carita, 30, analysoi.

– Väitän, että maksamalla seksistä miehet oikeastaan ostavat naiselta synninpäästön siitä, ettei heidän tarvitse tuntea olevansa suuria lieroja, kun jättävät kanssakäymisen toisen ihmisen kanssa yhteen iltaan, hän toteaa painokkaasti.

Toisen ihmisen kohtaaminen on aina haastava tilanne, ja uuteen ihmiseen tutustuminen vie aikansa.

Maksullinen seksi on sen sijaan helpompi tie, sillä se ei jätä mitään arvailujen varaan. Se on kauppa, jossa toinen osapuoli saa seksiä ilman ihmissuhteeseen liittyviä velvoitteita. Myyjä puolestaan saa rahallisen korvauksen siitä, että antaa toiselle ihmiselle vapauden keskittyä tyydyttämään vain omat seksuaaliset tarpeensa vastapuolen mielihyvästä sen enempää välittämättä.


MTV3 Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.