Näin Marimekon Ihamuotila väisteli "voipaperikopio"-väitettä - katso video

Marimekko on jälleen joutunut myrskyn silmään kangaskuosien takia. Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila kiistää jyrkästi eilen julki tulleen kopiointiepäilyn suunnittelija Maija Louekarin Hetkiä-kuosista.

– Tuo on Maija Louekarin ainutkertainen ja omaperäinen kuvaus Esplanadista, Ihamuotila sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Tämän päivän Iltalehdessä on valokuvaaja Markus Lepon 1960-luvulta ottama kuva Esplanadista, joka muistuttaa hämmästyttävän paljon Louekarin Hetkiä-kuosia. Kuvaa on jaettu laajasti sosiaalisessa mediassa ja se löytyy täältä.

Yle-uutiset kertoi eilen tapauksesta, jossa nimettömänä pysyttelevä nainen oli huomannut yhdennäköisyyden Hetkiä-kuosin ja Barcelonasta ostamana kassin kuosin välillä. Nainen oli kertonut ostaneensa kassin vuonna 2001. Marimekon Hetkiä-kangas julkaistiin vuonna 2003.

Myös suunnittelija Louekari itse on kertonut suunnitelleensa kuosin itse ja pitää Barcelonasta ostettua kassia oman työnsä kopiona.

– Piirsin Helsingin keskustasta kaupunkinäkymää, jossa katse kohdistuu Esplanadin puiston suunnalta Fabianinkadun ja Pohjoisesplanadin risteymään. Tämä helsinkiläinen näkymä on selkeästi nähtävissä myös nimettömän lähteen Barcelonasta hankkimassa laukussa, kertoo Louekari eilen antamassaan tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat