Mainos

Näin liikennekiusaamiseen tulee suhtautua – asiantuntija vastaa

Autoilijoita saatetaan piinata kanssa-autoilijoiden toimesta monin eri tavoin. Miten tällainen painetilanne tulee käsitellä?

– Koskaan ei voi tietää, milloin liikenteessä joutuu kiusaajan kynsiin. Asiaan voi jonkin verran vaikuttaa omalla ajokäyttäytymisellään. Noudattamalla liikennesääntöjä, olemalla sosiaalinen muita tienkäyttäjiä kohtaan sekä välttämällä provosoitumista, provosoimista ja muiden ”kouluttamista”, ei herätä luonteeltaan äkkipikaisen ja arvaamattoman kuljettajan huomiota, neuvoo Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen.

Vesalaisen mukaan näitä ohjeita noudattamalla välttyy parhaiten aggressiivisilta purkauksilta kiusaamisen muodossa.

– Mikäli tiedostat tehneesi virheen, voit pyytää sitä anteeksi esimerkiksi kättä nostamalla. Muuten kiusaajasta ei kannata välittää. Mikäli vastaat kiusaamiseen kiusaamalla, tilanne vain kärjistyy entisestään!

– Jos näyttää siltä, että kiusaaja jatkaa toimintaansa muiden tienkäyttäjien turvallisuuden kustannuksella, on hänestä syytä ilmoittaa hätäkeskuksen kautta poliisille, Vesalainen ohjeistaa.

Onko sinulla kokemuksia liikennekiusaamisesta kiusaajana tai kiusattuna? Kerro tarinasi meille sähköpostitse osoitteessa autot@mtv.fi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.