Näin Lewis Hamiltonin hylkäys vaikuttaa Brasilian GP:n sprinttiin – Valtteri Bottas todellisen Red Bull -lauman keskellä

Mercedeksen Lewis Hamilton joutuu lähtemään Brasilian GP:n lauantain sprinttikilpailuun joukon hänniltä. Hamilton oli perjantain aika-ajon ykkönen, mutta hänen rangaistuksensa myötä sprintin lähtöjärjestys muuttuu totaalisesti.

Kisan tuomaristo liputti Hamiltonin auton laittomaksi, kun tarkistuksissa selvisi, että Hamiltonin auton avattava takasiipi aukesi liikaa. Mercedes yritti vedota muun muassa siihen, ettei sääntörike ollut tahallinen. Saksalaistalli otti huomioon myös sen, että Red Bullin Max Verstappen kävi kopeloimassa Hamiltonin autoa sprintin aika-ajon jälkeen.

Verstappen sai tempustaan 50 000 euron sakot.

Verstappen lähtee nyt sprinttikilpailuun ykkösruudusta. Mercedeksen Valtteri Bottas on hänen rinnallaan toisessa ruudussa.

Bottas on melkoisen Red Bull -ryhmittymän keskellä, sillä Verstappenin lisäksi hänen lähellään ovat toinen Red Bull -kuski Sergio Perez (3. ruutu) ja Red Bullin sisartallissa, AlphaTaurilla ajava Pierre Gasly (4. ruutu).

Kimi Räikkönen nousee Hamiltonin rangaistuksen myötä ruutuun 13.

Hamilton on koko joukon hännillä, Haas-kuljettajien takana ruudussa 20.

Suomen aikaan kello 21.30 alkavassa sprintissä ajetaan 24 kierrosta. Sen voittaja kuittaa kolme MM-pistettä, toinen kaksi ja kolmas yhden pisteen.

Sprintin lopputulokset määrittävät myös lähtöjärjestyksen sunnuntain normaalimittaiseen kilpailuun. Mercedeksen brittikuskilla Hamiltonilla oli sinne jo valmiiksi viiden lähtöruudun rangaistus moottorivaihdoksen myötä.

Lue myös:

    Uusimmat