Näin kuorit herkän ihon

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, minkälainen on hyvä yo-meikki, mikä on meikkivoiteiden aurinkosuoja ja kuinka mustat silmänaluset saa pois.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Meikki nuorelle tytölle

Hei! Olen 13-vuotias ja aloittamassa meikkauksen. Minulla on vaaleat hiukset ja sini-harmaat silmät ja pienet silmäluomet. Minkälaista meikkiä suosittelisit? En ole vielä ostanut mitään meikkitarpeistani, joten olisi kiva, jos saisi vinkkejä, ettei mene kaikki ostokset mönkään.

Riian vastaus:

Aloita meikkaus kevyesti. Nuoren naisen tyyliin sopii luonnollinen tyyli vain ripauksella meikkiä.

Testaa värillistä rajauskynää yläluomelle, vaikka Stay On Eye Pencil kynän muodikasta sävyä 08 Khaki. Tämä armeijanvihreä sävy on pehmeä, mutta korostaa upeasti siniharmaiden silmiesi sävyä. Levitä ripsiin mustaa Volume Nanodefinition Mascaraa, joka antaa tuuheutta ja avaa pienet silmäsi tehden katseesta intensiivisen.

Sipaise poskille hentoa punaa ja kiillota huulesi jollain kivalla pastellisävyllä. Valmis!

Meikki ja ruskettuminen

Estääkö puuteri, meikki- tai peitevoide kasvojen ruskettumista? Ja millainen luomiväri sopisi parhaiten tummatukkaiselle vihreäsilmäiselle tytölle? Evvyy

Riian vastaus:

Meikkivoide tai puuteri eivät varsinaisesti estä ruskettumista, mutta antavat suojaa iholle, jos ei ole tarkoitus ottaa aurinkoa. Suosittelen kuitenkin varsinaiseen auringonottoon menemistä ilman meikkiä, jotta meikki ei pala ihoon kiinni. Hyvät aurinkovoiteet kasvoille ja vartalolle, ripsiin vedenkestävää maskaraa ja huuliin kiiltoa. Se riittää kesä lookiksi biitsille aivan varmasti!

Tummatukkaiselle ja vihreäsilmäiselle tytölle suosisin silmämeikiksi tänä keväänä korallia, kultaa ja pronssia. Myös liilan sävyt korostavat vihreitä silmiä hienosti.

Herkkäihoisen kuorinta

Kuinka usein herkkäihoisen kannattaa kuoria kasvojaan?

Riian vastaus:

Kuorinta on hyvä tehdä noin kerran viikossa. Herkkäihoisen kannattaa valita hellävarainen ja mahdollisimman pienirakeinen kuorinta. Kuorinta väliä voi myös pidentää pariin kertaan kuussa, mutta suosittelen tunnunstelemaan ihon kuntoa ja toiminaan sen mukaisesti.

Rusehtava huultenrajauskynä

Mikä Nivean huultenrajauskynä olisi hyvä, kun kaipaan rajauskynää, joka on hieman rusehtavaa, mutta ei liian.

Riian vastaus:

Stay On Lip Liner -kynän sävy 01 Pink Brown on kaunis ja luonnollinen, roosalla taitettu ruskean sävyinen huultenrajauskynä. Se sopii levitettäväksi vaikka koko huulelle huulikiillon pohjaksi. 14 Nude Brown on jo hieman tummempi ja ruskeampi. Se sopii useampien ruskeavivahteisten huulipunien kanssa.

Tuotteet couperosa-iholle

Hei ! Olen 63-vuotias ja kiinnostunut ihoni hoidosta. Minulla on pintakuiva couperosa-iho. Mitkä ovat parhaat päivä/yövoiteet ja meikkivoide tai värillinen päivävoide?

Riian vastaus:

Heippa! Päivävoiteeksi sinun kannattaa testata Nivean Sensitive Balance herkän ihon kosteusvoidetta. Se rauhoittaa punoittavaa ihoa ja lievittää ärsytystä. Yöllä ihosi kaipaa tuhdimpaa ja tehokkaampaa hoitoa. Nivean Expert Lift tuotelinja on silloin sopiva ihosi tarpeisiin. Kokeile Expert Lift yövoidetta. Se kiinteyttää ja kohottaa ja ravitsee kuivaa ihoasi.

Beauty Lift aikuiselle naiselle tarkoitettu meikkivoide, on erinomainen meikki kuivalle ja couperosa-iholle. Meikkivoide peittää hyvin, mutta on silti sopivan luonnollinen. Värillinen kosteusvoide ei välttämättä peitä punoittavaa couperosa-ihoasi tarpeeksi, siksi suosittelen sinulle mieluummin meikkivoidetta.

Mustat hiukset

Heippa! Minulla on todella vaalea, ehkä ihan vähän kellertävään taittava iho, tummanvihreät silmät, joissa on keltaista sekä tummat, melkein mustat kulmat ja hiusten luonnollinen väri on kullanruskea, eli kasvoissani on sekä tummia että vaaleita piirteitä. Sopiiko tällaiseen yhdistelmään mustat hiukset? Olen aina ollut brunette ja vähän kyllästyttää, mutta en uskalla ennen asiantuntevaa mielipidettä mennä mustaksi värjäämään, ettei seuraa jotain katastrofia.

Riian vastaus:

Musta on aika vaativa hiusväri. Se tekee ihosta entistä vaaleamman ja vaatii kyllä päivittäin meikkaamista. Tummenna omaa hiussävyäsi asteella tai parilla, mutta älä värjää hiuksiasi suoraan mustiksi. Jos et pidäkään niin tummasta väristä, sen vaalentaminen takaisin on haastavaa.

Valmistujaisehostus

Moi! Millaiset ovat tämän kesän trendit juhlakampauksissa? Minulla on pitkät tummanruskeat (värjätyt) hiukset, joten millainen kampaus sopisi merkonomin lakin kanssa valmistujaisiini tulevana viikonloppuna?

Millainen meikki kannattaa tehdä kun hiukseni ovat tummat ja valmistujaismekossani on paljon tummia värejä?

Riian vastaus:

Hiusmuoti on pullollaan tänä keväänä kaikkea maan ja taivaan väliltä! Kiharat ja laineet ovat muodissa edelleen vahvasti. Samoin valkkimaiset nutturat. Erityisen suuren osan kampausmuodista tekevät näyttävät hiuskoristeet. Pelkistetystäkin kampauksesta saa juhlavan asuun sopivalla pannalla, sulkakoristeella, kukilla tai strassipinneillä.

Lakki vaikuttaa varmasti kampaukseesi hyvinkin paljon. Suosittelen sinulle joko sileää niskanutturaa ja siihen sopivaa koristetta tai lainemaista kiharakampausta Hollywood glamour-tyyliin, niin että hiukset jäävät auki.

Tummaan mekkoosi sopisi varmasti raikas ja tyttömäinen meikkilook. Tee hyvä meikkipohja ja käytä aikaa sen huolelliseen tekemiseen. Näin sinun ei tarvitse korjailla meikkiä päivän mittaan ja lisäillä puuteria.

Levitä luomelle vaalea luomiväri ja rajaa silmät kissamaisiksi eyelinerilla. Muista vedenkestävä maskara. Levitä poskipuna poskipäille tyttömäisesti. Ihana sävy löytyy esimerkiksi Nivean Stay Real Blush by Chantal Thomass kokoelmasta, sävy 05 Secret Rose. Rajaa huulet ja punaa ne Volume Shine Ultra Glossy kiiltopunalla. Kiiltopunan sävy 06 Mandarina on tämän kesän ehdoton hitti, todella muodikas ja ihanan raikas! Testaa.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat