Näin kuningas Charlesin muotokuvaa vandalisoineet aktivistit suorittivat tekonsa

X:ssä jaetulla videolla näkyy, miten aktivistit suorittavat tihutyönsä.

Tiistaina uutisoitiin, että Animal Rising -eläinoikeusryhmän aktivistit vandalisoivat kuningas Charlesin ensimmäistä virallista muotokuvaa, joka on parhaillaan esillä lontoolaisessa Philip Mould -galleriassa 21. kesäkuuta asti.

Animal Rising -ryhmä julkaisi X:ssä videon, jolla näkyy, miten aktivistit suorittavat tihutyönsä. Videolla kaksi aktivistia käyttää maalitelaa kiinnittääkseen omia kuviaan monarkin muotokuvan päälle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Aktivistit peittivät kuninkaan pään Wallace ja Gromit -komediasarjasta tutun brittiläisen piirroshahmon Wallacen kuvalla. Maalaukseen kiinnitettiin myös puhekupla, jossa oli kuvateksti: ”Ei juustoa Gromit, katso kaikkea tätä julmuutta RSCPA:n tiloilla”.

Gallerian omistajan Philip Mouldin mukaan maalaus ei kärsinyt vahinkoa, koska se oli suojattu pleksilasilla. Mould kertoi CNN:lle, että aktivistien käyttämät tarrat pysyivät muotokuvassa alle kymmenen sekuntia.

Aktivistit halusivat kiinnittää teollaan huomiota Animal Rising -ryhmän sunnuntaina julkaisemaan uuteen raporttiin, jossa tutkittiin 45 maatilaa ja niiden hyvinvointistandardeja, jotka on taattu Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) -järjestön toimesta. Organisaatio on eläinten hyvinvointia edistävä hyväntekeväisyysjärjestö. 

Järjestön Assured-järjestelmässä luvataan, että suojelluilla tiloilla eläimille annetaan enemmän elintilaa, eikä niitä koskaan pidetä häkeissä. Näiden tilojen tuottamat liha-, kala- ja maitotuotteet on merkitty RSCPA-logolla. Animal Rising kuvaili havaintojaan "murskaaviksi" ja väitti, että kaikilla käydyillä tiloilla havaittiin "vakavaa eläimiin kohdistuvaa julmuutta".

Lue myös:

    Uusimmat