Näin kovaa Usain Bolt ei ollut vielä sataa metriä painanut – "Kerran mestari, aina mestari"

Usain Bolt osoitti olevansa nopea myös formula-auton ratissa. Jamaikalainen kaasutti kovaa kyytiä Formula E:n Genbeta-autolla Meksikossa.

37-vuotias pikajuoksulegenda sai ajaa täyden testikierroksen Autódromo Hermanos Rodríguez -moottoriradalla ennen Formula E -kauden lauantaista avauskilpailua.

Bolt kiihdytti huippunopealla Genbeta-autolla 100 metriä 4,36 sekuntiin. Aika on 5,22 sekuntia hänen 100 metrin juoksun maailmanennätystään 9,58 nopeampi kellotus.

– Tämä on ensimmäinen kerta elämässäni, kun voin mukisematta sanoa, että jokin on minua nopeampi, Bolt letkautti Formula E:n jakamalla videolla.

Bolt oli vaikuttunut rakettimaisesta kyydistä. Hän hehkutti ajoelämystä sellaiseksi, mitä hän ei ollut koskaan kokenut.

– Voima alusta lähtien oli yllätys ja adrenaliini, jota koet, on helposti omissa sfääreissään.

– Minulle sanottiin, että heti kun ajat, et halua pysähtyä tai lähteä pois, ja he olivat oikeassa. Tekisin tätä joka päivä, jos voisin.

David Coulthard ylisti

Boltin ajoa paikan päällä todistanut entinen F1-kuljettaja David Coulthard ei ollut yllättynyt, että pikajuoksulegenda sai vietyä autoa sen rajoille.

– Olin todella vaikuttunut Usainin keskittymisestä ja halusta vahvaan suorituskykyyn. Laita maailman nopein mies tähän uskomattomaan kilpa-autoon, ja hän puskee sen aina äärirajoille. Kerran mestari, aina mestari, Coulthard suitsutti.

Formula E:n toimitusjohtaja Jeff Dodds paljasti Boltin kysyneen, voisiko hän hypätä seuraavana päivänä uudestaan auton puikkoihin ja yrittää ajaa vielä nopeammin.

Bolt voitti pikajuoksu-urallaan kahdeksan olympiakultaa ja 11 miesten maailmanmestaruutta. Hän on sekä 100 että 200 metrin maailmanennätysmies.

Lue myös:

    Uusimmat