Näin kateus opettaa sinua

Kateutta on olemassa monenlaista. Toisinaan kadehdimme ihmisiä heidän taloudellisen menestyksensä vuoksi, joskus kaunis ihminen saa meidät vihreäksi kateudesta ja silloin tällöin toisen ihmisen onnistuminen jossakin luovassa saa meidät huonolle tuulelle.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että kateus voi myös opettaa meille jotakin? Sen sijaan, että tuhlaisimme aikamme kateellisena kärvistelyyn, voimme käyttää negatiivisen tunteen hyödyksemme.

1. Olet kateellinen tuttavasi tuottoisista bisneksistä

Mieti, olisiko sinusta kovaan bisnesmaailmaan? Jos on, miksi et kokeilisi itsekin? Kaikki eivät alalle kuitenkaan sovi. Esimerkiksi herkkä ihminen ei välttämättä nauti alasta, jossa kilpailu on kovaa ja kyynärpäitä käytetään. Mieti siis, mikä ammatti antaa sinulle mahdollisuuden olla täysillä mukana omalla persoonallasi. Käytä herkkyyttäsi vaikkapa johonkin luovaan. Tai mikset kokeilisi ihmisläheistä työtä, jossa empatiakykyäsi arvostetaan?

2. Olet kateellinen kaverisi upeista vatsalihaksista

Kaverisi on niin kaunis ja urheilullinen, että saa aina kaiken huomion. Sinua kismittää, että olet perinyt lyhyet jalat ja päärynävartalon. Voi olla, että geenit eivät ole sinun puolellasi, mutta kuka tahansa voi tehdä ulkonäölleen paljon, jos sitä oikeasti haluaa. On tärkeää, että hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet - epärealistisia tavoitteita itselleen asettavat ovat tutkimustenkin mukaan muita onnettomampia. Kukaan ei kuitenkaan estä sinua kilpailemasta positiivisella mielellä kaverisi kanssa. Kuntoiluharrastuksen aloittaminen pelkkien kauniiden vatsalihasten saamiseksi voi olla yllättävän inspiroivaa. Kuka tietää, vaikka sinuunkin iskisi todellinen urheilukärpäsen purema.

3. Olet kateellinen ystäväsi bändin menestyksestä

Kaverisi bändi on saanut imartelevia mainintoja mediassa, mutta itse harmittelet vain sitä, etteivät vanhempasi koskaan laittaneet sinua minkään luovan pariin. Mutta kuka sanoo, ettetkö voisi aloittaa aikuisiälläkin? Saattaa olla, ettei sinusta tule koskaan kuuluisan bändin solistia, mutta ainakin saat upean uuden harrastuksen. Voi olla, että olet lopulta onnellisempi, kun saat harrastaa vapaasti. Kilpailu huipulla on nimittäin kovaa, eikä ystävälläsikään ole välttämättä enää kaiken mediapyörityksen ohella aikaa keskittyä oleelliseen.


AVA

Kuvat: Shutterstock, Creatista, Oleksa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja