Näin Kalle Rovanperän MM-titteli voi varmistua jo viikonloppuna

Toyotan suomalaistähdellä Kalle Rovanperällä on teoreettinen mahdollisuus varmistaa rallin maailmanmestaruus jo tulevana viikonloppuna Belgiassa.

MAINOS

Koko MM-rallikausi C Moressa!

Uuden-Seelannin ralli 29.9.-2.10.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Belgian rallin jälkeen MM-sarjassa ajetaan vielä neljä osakilpailua, joten Rovanperä tarvitsee asvalttikisasta erittäin hyvän tuloksen ja myös apua pahimmilta uhkaajiltaan, jotta mestaruus ratkeaa. 21-vuotiaan Rovanperän ero MM-sarjan kakkoseen Hyundain Ott Tänakiin on 94 pistettä ja kolmoseen Thierry Neuvilleen 95 pistettä.

Missään skenaariossa Rovanperä ei voi pelkästään omalla suorituksellaan varmistaa ensimmäistä suomalaista MM-titteliä sitten vuoden 2002 ja Marcus Grönholmin. Eron Tänakiin pitää olla vähintään 121 pistettä Belgian jälkeen. Rovanperällä on jo kasassa viisi voittoa, johon voi loppukaudesta vastata enää Tänak.

Joka tapauksessa sekä Neuvillen että Tänakin pitää saalistaa Belgiasta vain muutama piste ja Rovanperältä vaaditaan puolestaan voittoa sekä pisteitä kisan päättävältä Power Stage -pätkältä. Yhteensä Rovanperän täytyy mestaruuden varmistumiseksi napata 27 pistettä Belgian asvaltilta ja Tänakin pitäisi jäädä nollille. Neuvillen osalta tilanne on lähes sama eli belgialaisen pitäisi jäädä kotikisassaan nollille ja Rovanperä tarvitsee vähintään 25 pistettä.

MM-sarjan TOP6, 8/13 osakilpailua:

Sija

Kuski

Pisteet

Ero

1.

Kalle Rovanperä

198

2.

Ott Tänak

104

+94

3.

Thierry Neuville

103

+95

4.

Elfyn Evans

94

+104

5.

Takamoto Katsuta

81

+117

6.

Craig Breen

64

+134

Tilanne on silti hyvin epätodennäköinen, sillä vaikka Rovanperä voittaisi sekä kisan että Power Stagen, riittäisi Tänakille kolme pistettä Powerilta tai esimerkiksi yhdeksäs sija kilpailusta ja yksi piste Power Stage -pätkältä.

Myös Neuvillelle riittäisi sijat 8-10 sekä muutama piste rallin päätöspätkältä, vaikka Rovanperä ottaisi täydet 30 pistettä.

Todennäköisesti Belgian rallin jälkeen Rovanperä sekä Hyundain kaksikko ovat vielä mestaruustaistossa mukaan. Sen sijaan Rovanperällä on hyvällä suorituksella mahdollisuus murskata lopullisesti esimerkiksi Fordin Craig Breenin unelmat. Breen nimittäin tarvitsisi Belgiasta 15 pistettä Rovanperää enemmän, jotta hänen teoreettiset mahdollisuutensa pysyisivät elossa.

Myös japanilaiskuski Takamoto Katsuta tarvitsee kipeästi lisää pisteitä, sillä jos Rovanperä saa kolme pistettä enemmän kuin Katsuta, on myös japanilaisen MM-tittelihaaveet, jos sellaisia on ollutkaan, lopullisesti kuopattu.

Neljäntenä MM-sarjassa oleva Toyotan Elfyn Evans on jäänyt 104 pistettä Rovanperästä, joten perussuorituksellakin walesilainen säilyttää vielä teoreettiset mahdollisuudet elossa. Jos taas Rovanperä kukistaa Evansin 16 pisteellä, on myös tallikaveri tiputettu mestaruuskamppailusta.

Belgian MM-ralli käynnistyy todenteolla tänään aamupäivällä. Ralli päättyy sunnuntaina 20 ajetun pikataipaleen ja noin 280 EK-kilometrin jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja