Näin hoidat nahkalaukkuasi oikein

Oikealla hoidolla laadukas nahkalaukku kestää pitkään ja kauniina. AVA kysyi asiantuntijalta vinkkejä siihen, kuinka siitä omasta lempilaukusta pidetään huolta.

Longchamp-laukkumerkkiä Suomessa edustava Inka Soilampi kertoi vinkkejä siihen, kuinka nahkalaukku säilyy kauniina ja saa parhaassa tapauksessa lisävuosia onnistuneen hoidon ansiosta.

– On tärkeää ottaa huomioon se, että nahka on elävä materiaali ja sitä pitää hoitaa. Jos sille ei tee mitään, niin ajan saatossa jotain tulee todella tapahtumaan, Soilampi muistuttaa.

Sitä arvokasta nahkalaukkua on usein tapana vaalia ja säilyttää esimerkiksi vaatekaapissa odottamassa erityistilaisuuksia. Asiantuntijan mukaan tämä ei kuitenkaan ole välttämättä hyväksi laukulle.

– Periaatteessa pahinta on se, että sitä ei käytetä, koska se kuivuu. Nahka tarvitsee rasvaa. Kun laukkua käyttää, nahan oma rasva tulee sisältä pintaan ja suojaa sitä, Soilampi kertoo.

Työssään Soilampi on kohdannut usein tapauksia, joissa käyttämättömänä kaapin perukoilla virunut arvokas nahkalaukku on kaivettu esiin tiettyä tilaisuutta varten huonoin tuloksin.

– Asiakkaatkin valittavat usein, että laukku on kuivunut. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että laukkua pitää käyttää, eikä sitä pidä unohtaa kaappiin. Jos sitä ei käytä, niin siihen pitää laittaa rasvaa, Soilampi neuvoo.

Suomen arvaamattomissa sääolosuhteissa kaikki materiaalit eivät kuitenkaan kestä, vaikka hoito olisikin moitteetonta.

– Tietenkin mokkatakki tai mokkalaukku ovat yksinkertaisesti arempia, Soilampi toteaa.

Yksi asia on kuitenkin yli muiden nahkalaukun hoidossa. Huonolaatuinen laukku kestää harvoin yhtä pitkään kuin hyvälaatuinen.

– Nahan laatu on kaiken A ja O, Soilampi muistuttaa.


Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja